Castle Course i St Andrews är en bana som Andreas Wallén och de andra vinnarna får testa sina färdigheter på. Foto: Getty Images

Leva

Andreas är den elfte vinnaren

Andreas Wallén har svårt att få till golfresandet. Med tre barn och en fru som inte spelar såg det ut att dröja innan det skulle bli av. Men så kom Drömresan och ändrade på alltihop. I maj bär det av.

Text: Karin Klarström • 2013-03-04 Uppdaterad 2013-03-04

Var med och tävla

Bild 1123763
Elva vinnare har utsetts. Nio platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

I oktober förra året lanserade Svensk Golf Drömresan 2013. En av de första som anmälde sig till tävlingen var Andreas Wallén i Västerås. Han har med jämna mellanrum noterat att några Drömresan-vinnare presenterats, men inte funderat mer på saken.

– Jag såg att det var någon som hade skrivit lite kul. Jag kom inte ihåg om han hade rimmat eller vad det var, men jag tänkte bara att sådär bra skrev inte jag, säger Andreas Wallén till Svensk Golf.

Det gick vägen ändå. Juryn gillade Andreas motivering och gav honom plats elva i raden av 20 vinnare. Det betyder att det nu finns nio platser kvar, som ska fyllas under den här och nästa vecka. Fredagen den 15 mars utses den sista vinnaren.

Varför vill du följa med till Skottland?
– Det skulle väl alla golfare vilja göra? Jag har alltid velat åka till Skottland och se landet och uppleva kulturen. Och kanske besöka någon pub..?

35-årige Andreas spelar på 8 i handicap och har varit golfare sedan 17-årsåldern, då han hängde på brorsan och en kompis när de skulle börja. Inför året har han gått med i Frösåker, efter att tidigare varit med i Fullerö.

Varför fastnade du för golfen?
– Därför att det är så himla svårt. Man blir bättre och bättre men det är alltid lika svårt. Och när jag är ute och spelar så glömmer jag allt annat, man blir uppslukad.

Andreas spelar golf åtminstone en rond i veckan under säsong och eftersom han jobbar skift så har han lediga dagar mitt i veckan då han passar på att spela. Han gillar att spela golf i alla väder, blir aldrig arg när det går dåligt utan är bra på att fokusera på det som är positivt.

Tränar du golf även vintertid?
– Nej. Jag tränar bara gym. Vi har ingen golfhall i Västerås. Många har försökt, men det har inte fungerat. Det finns simulatorer men jag brukar inte använda dem. Det vore kanske bra att träna lite innan resan…

Den 10 maj lyfter planet med de 20 vinnarna.

"Något alla borde få uppleva"
Missa inte chansen. Tävla om Drömresan till Skottland.

Text: Karin Klarström • 2013-03-04
LevaNyheter
Rulla till toppen