Gleneagles är en av banorna vinnarna får spela. Foto: Getty Images

Leva

Första vinnaren utsedd

Den 10 maj är det dags för första golfresan för Drömresans första vinnare. Nu finns det 19 platser kvar att tävla om.

Text: Karin Klarström • 2012-11-09 Uppdaterad 2012-11-09

19 platser kvar

Vilka 19 andra golfare kommer att göra Hans Jakobsson sällskap? Tävlingen Drömresan 2013 fortsätter. Anmäl dig du också, och motivera varför just du ska få följa med och spela golf i Skottland.

Tävla här.

Hans Jakobsson började spela golf för snart fem år sedan. Då tyckte han och hans fru att barnen var gamla nog att klara sig själva under tiden de var ute på banan. Sedan dess är de båda bitna. Hans spelar något mer, med sina 45-50 ronder per säsong.

På fredagen blev han den första vinnaren av en plats i Svensk Golfs Drömresan.

– Skämtar du eller..? Klart jag vill följa med!

Den 10 maj är han en av 20 vinnare som sitter på planet mot Skottland och tre dagars golfspel, med boende och middagar inkluderade. 48-årige Jakobsson anmälde sig i tävlingen på Golf.se, och motiverade varför han skulle få vinna en plats med följande formulering:

“2013 har jag spelat golf i fem år och älskat varje slag. Skottland är för mig en dröm, en dröm som jag hoppas slår in. Jag är mycket social, golftokig, bra golfambassadör och mycket kul att golfa med. Ni kommer inte ångra er. Vi ses. Hans Jakobsson”

På vilket sätt är du en bra golfambassadör?
– Jag pratar alltid gott om golfen, även när det går åt skogen. Man är ju alltid laddad inför en rond och det är ju alltid kul, även om det kanske inte alltid går så bra, säger Hans när Svensk Golf får tag i honom på fredagseftermiddagen.

– Det är som julafton varje dag.

Hittills har han bara spelat hemma i Västergötland, på hemmabanan Lidköpings GK eller i närområdet. Någon golfresa utomlands har det ännu inte blivit. Men i maj bär det alltså av.

Birdie ny partner till Drömresan
Tävla du också. 19 platser kvar.
Här får vinnarna spela
Drömresan ett minne för livet

Text: Karin Klarström • 2012-11-09
LevaNyheter
Scroll to Top