Andreas Mossnelid får sätta sig på Skottlandsplanet i maj. Foto: Marcus Karlström

Leva

Tredje vinnaren i Drömresan utsedd

En gymnasielärare i Hudiksvall blev den tredje vinnaren som får åka till Skottland nästa år tillsammans med 19 andra i Drömresan. "Det här låter ju helt otroligt, jag blir helt lycklig", säger Andreas Mossnelid.

Text: Sylvia Luther • 2012-12-20 Uppdaterad 2012-12-20

17 platser kvar

Vilka 17 andra golfare kommer att göra Hans Jakobsson, Annette Larsson och Andreas Mossnelid sällskap? Tävlingen Drömresan 2013 fortsätter. Anmäl dig du också, och motivera varför just du ska få följa med och spela golf i Skottland.

Tävla här.

Läraren och Hudiksvallsbon Andreas Mossnelid sitter hemma och rättar prov, så att han ska hinna vara ledig i jul, när han får beskedet om Skottlandsresan. Det är ett välkommet besked, fyrabarnspappan är trött, vilket man blir när ett tvåårigt tvillingpar pockar på uppmärksamhet liksom en 8-åring och en 10-åring. Resan landar perfekt som en extra julklapp.

– Jag ryser när jag tänker på det, säger han.

Motiveringen och alliterationen (bokstavsrim) som tog honom till Drömresan löd:

“Till tre toppbanor tillhörande traditionstyngd terräng törstar, trängtar, trånar trött tvillingpappa. Tillfällen till trivsamma timmar, tee till tuva, tillfaller tyvärr (tudelat) tidskrävande telningar. Tigger tillfällig timeout! Tack!”

Andreas började spela golf först i 20-årsåldern när han slutat med andra bollsporter, fotboll, innebandy och pingis. Han hade sneglat på golfen men aldrig riktigt börjat. 20 års spel senare står det prydliga 9,4 i handicapkortet.

– Jag har ju trappat ner på antal golfrundor, ofrivilligt, så jag spelar inte på det idag tror jag, jag är nog inte ens nära.

I fjol gick han med i Bryttsäter Golf i Söderköping, tidigare var han medlem i Hudiksvalls GK men tidsbristen gjorde att “ekonomi kontra hur många gånger jag kom ut inte riktigt stämde”. I somras började dock den åttaårige sonen att spela och gick med i en träningsgrupp hemma i Hudik. Ronderna tillsammans var jätteroliga, säger Andreas.

En golfaktivitet han i alla fall försöker prioritera är Kristi Himmelsfärdsgolfen i Jönköping där han bodde förut. Där träffas kamratgänget årligen och spelar golf under tre dagar.
 
Vad betyder golfen för dig?
– Jag är ju barnsligt förtjust i bollar, det är så kul men sen är jag också en tävlingsmänniska. Jag gillar att tävla men i golfen har jag inte riktigt fastnat för tävlingarna som klubbarna arrangerar utan jag tävlar mycket med mina kamrater som jag spelar med. Helst matchspel och två mot två, det är den ultimata tävlingsformen.

Två vändor har han spelat golf utomlands, en gång i Nya Zeeland och en gång i Spanien.

– Jag gjorde ett utbytesår på Nya Zeeland och spelade då med en dam som var nya zeeländsk gammal tourmästare av något slag. Det var jätteroligt men jag kommer inte ihåg vad hon heter. Jag har aldrig varit i Skottland så det här är fantastiskt roligt. Jag har pratat jättemycket om att åka dit, speciellt med Kristi Himmelsfärdsgänget. Jag bara ryser nu.

I din vinnarmotivering började du alla ord med t, är du road av att leka med ord?
– Jag tycker det är jättekul att leka med ord, och har gjort en alliteration en gång tidigare till en festinbjudan när vi fyllde 40, säger läraren, som undervisar i samhällskunskap och geografi.
 
Kan du hänga med på resan nu då när du har fyra barn hemma?
– Jag m-å-s-t-e hänga med på resan… och jag har en fantastisk svärmor. Vilket datum var det? Det här låter ju helt otroligt, jag blir helt lycklig.

Läs mer om Drömresan här bredvid. Du har fortfarande chans att anmäla dig.


Text: Sylvia Luther • 2012-12-20
LevaNyheter
Scroll to Top