Sofia Östling är nästa vinnare i Svensk Golfs tävling Drömresan 2013.

Leva

Sofia följer med till Skottland

Nu finns det 15 platser kvar till Drömresan 2013. Sofia Östling från Sundsvall blev vinnare nummer fem.

Text: Karin Klarström • 2013-02-05 Uppdaterad 2013-02-05

Vinn en plats du också

Fem vinnare har utsetts. 15 platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Hon har velat följa med – men inte fått plats i bilen. Sofia Östling har fått vinka av sambon när han dragit i väg på golfresan med polarna, och själv har hon vackert fått stanna hemma i Sundsvall. Men inte längre. Nu är Sofia en av vinnarna i Drömresan 2013 – och resan går till golfens hemland Skottland.

– Ja, det är klart jag vill följa med, säger hon.

35-åriga Sofia är en av tusentals som anmält sig i tävlingen Drömresan 2013, där 20 lyckliga vinnare får följa med till Skottland och spela golf i bland annat St Andrews. Resan går i mitten av maj, och då är vanligen Sofias hemmabana Sundsvall inte öppen än.

– Banorna brukar öppna med sommargreener i slutet av maj, det är inte lika kul att spela på vintergreener, säger hon.

Hennes golfkarriär började år 2000 och sedan dess är hon biten. Det blir mest spel i hemmatrakten, på Öjestrand, Timrå och Sundsvall. Som medlem i Sundsvall får hon spela på alla tre banorna utan extra kostnad. Hon spelar på handicap 20 och anser själv att hon har humöret under kontroll på banan, så hennes blivande reskamrater behöver inte ducka för flygande klubbor och annat.

– Nej, jag är ganska lugn på banan. Jag tror aldrig att jag har slängt en klubba på banan. Men humöret beror lite på vem jag spelar med…

Nu bär det alltså av till Skottland, en del av världen hon aldrig varit i. Men hon har hört mycket positivt av andra som varit där, så hon längtar efter att komma iväg.

– Det låter som att det är väldigt vackert där, speciellt naturen och landskapet. Det ska bli kul!

Det var denna motivering som föll juryn i smaken:”Du gumman, du hade gärna fått följa med men vi har inte plats i bilen. Det var kommentaren jag fick av sambon när jag frågade om jag fick följa med på årets golfresa..”

20 vinnare får åka till Skottland – tävla du också

Text: Karin Klarström • 2013-02-05
LevaNyheter
Scroll to Top