Lina Billing är en av 20 vinnare i årets tävling Drömresan. Vinnarna får bland annat spela Crail (som skymtar i bakgrunden). Foto: Sandy Young/Getty Images, Privat

Leva

Student får göra debut i Skottland

Lina Billing har två års studier kvar innan hon är färdig sjukgymnast. En liten paus i studierna får hon i alla fall i maj. Då får hon följa med på Drömresan till Skottland och spela golf med 19 andra vinnare.

Text: Karin Klarström • 2013-02-15 Uppdaterad 2013-02-15

Var med och tävla

Bild 1123735
Fem vinnare har utsetts. 15 platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Lina Billing har spelat golf sedan hon var sju år, och är vad man skulle kunna kalla en hyfsad spelare. Hon flyttade till USA 2007 och spelade collegegolf i delstaten Louisiana i fyra år, men när hon kom hem till Sverige igen bestämde hon sig för att plugga i stället för att satsa vidare på golfkarriären.

– Jag har en kompis som satsar hårt på golfen, men det är väldigt kostsamt och det är svårt att få in några pengar så man kan leva på det, säger Lina.

Idag spelar hon på handicap 3 och lägger inte ned så jättemycket tid på träningen, just nu är det studierna i Lund som har högsta prioritet. 26-åriga Lina pluggar till sjukgymnast, och blir själaglad när hon får höra att hon är en av 20 vinnare som får åka till Skottland och spela golf. Hon frågar om det verkligen är sant en extra gång, för att vara på den säkra sidan.

– Det känns helt fantastiskt. Det ska bli så kul! Det finns ingenting jag hellre skulle göra!

 

Har du spelat golf i Skottland tidigare?
– Nej, jag har inte spelat någonstans i Storbritannien. Min pappa tjatar alltid att jag måste åka dit, men det har inte blivit av. Förrän nu!

Lina är från Stockholm, men eftersom familjen har sommarhus på Gotland har hon varit medlem i Slite GK sedan hon började med golfen. En kort stund var hon med i grannklubben Visby GK, men nu är hon tillbaka igen. Hon är dessutom studentmedlem i Lunds Akademiska, och hon brukar cykla ut till banan med bagen på ryggen.

Även om hon själv är låghandicappare och har spelat många tävlingar i sin karriär så gillar hon att spela med alla typer av golfare, gammal som ung, låg- som höghandicappare.

– På Slite spelar jag med många olika typer av spelare. Det är roligt och ger mycket att lära känna nya människor, säger hon.

Den 10 maj går planet till Skottland, och då får 20 svenska golfare chansen att lära känna nya golfvänner från hela landet. Har du missat att anmäla dig? Klicka på länken uppe till höger.

Missa inte chansen – anmäl dig till Drömresan

Text: Karin Klarström • 2013-02-15
LevaNyheter
Scroll to Top