På bilden höjer Mazdak Sarvari segerbucklan efter en lagtävling på Ryfors. I bakgrunden syns Castle Course i St Andrews, en av banorna Mazdak och de andra Drömresenärerna får spela i maj. Foto: Getty Images/Privat

Leva

Sjätte vinnaren blev golfbiten direkt

Nu återstår ett par veckor innan Drömresans 20 platser ska vara fyllda. Sjätte vinnaren är en golfbiten 32-åring från Örebro – vars flit är svår att slå.

Text: Karin Klarström • 2013-02-08 Uppdaterad 2013-02-08

Var med och tävla

Bild 1123713
Fem vinnare har utsetts. 15 platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Mazdak Sarvari har spelat både innebandy och fotboll, men när han testade golf första gången hittade han hem direk. Sedan dess är han biten, och spelar så ofta och mycket han kan. I maj är han en av de 20 svenska golfare som får pegga upp på tre olika banor i Skottland. Mazdak är nämligen sjätte vinnaren i Svensk Golfs tävling Drömresan 2013.

– Det är otroligt kul, jag vill verkligen följa med, säger han till Svensk Golf.

2013 blir Mazdaks tredje säsong som golfare. Han är medlem i Örebro City Golf & Country Club och spelar med svenska golfmått mätt otroligt mycket. Det blev över 70 ronder förra säsongen, och debutsäsongen var han ute på banan mer än 80 rundor. Den här vintern tränar han flera gånger i veckan. Kort och gott är han en nyfrälst och hängiven golfare.

–  Jag vet inte vad det är som gör det egentligen. Jag fastnade direkt. Det är väl hela kombinationen, att det är en bollsport och att man är ute i naturen, säger han.

Hans passion för sporten är också något han förmedlar i motiveringen till varför just han ska få följa med på Drömresan: “Att börja spela golf var det bästa beslutet i mitt liv. Det har skänkt mig så mycket glädje och verkligen förgyllt mitt liv. Så fort jag sänkt putten på 18e längtar jag tills jag får pegga upp på 1a tee igen. Att få göra det på helig mark i Skottland hade varit för bra för att vara sant!

Mazdak Sarvari jobbar på Örebro universitet och har ganska fria arbetstider, vilket gör att han ibland kan komma iväg på ronder mitt på dagen, liksom en av hans bästa kompisar, vilket gör att det blir lättare att kombinera golfen med jobb och familjeliv.

Men han spelar inte bara – han lägger också mycket tid på träning.

– Om jag har två timmar på mig står jag hellre och tränar i två timmar än spelar nio hål. Och jag har tränat mycket inne i golfhallen i år. Jag har säkert tagit minst 20 lektioner av vår pro redan i vinter, säger han.

Och träningen har gett resultat. Första säsongen gick han från +36 till 21 i handicap och under 2012 sänkte han sig från 21 till hcp 11. Målet för 2013 är givet:

– Nästa delmål är att gå ned på singelhandicap. Men mitt mål med golfen är att hela tiden utvecklas och bli bättre. Nästa säsong är målet att ligga runt 80 slag, inte vara uppe på 90, säger Sarvari.

Tidigare har hans svaghet varit närspelet, men just detta har han fokuserat hårt på under inomhusträningen och tror att det kommer att vara mycket bättre när säsongen drar igång. Och det gör den tidigt. Mazdak hänger på låset när banan öppnar sina sommargreener. Sen är han på plats till dess den stänger för vintern.

Vill du göra Mazdak sällskap på Drömresan till Skottland? Anmäl dig via länken ovan till höger.

Vinnarna får spela Ryder Cup-banan
Var med och tävla – anmäl dig till Drömresan här

Text: Karin Klarström • 2013-02-08
LevaNyheter
Scroll to Top