Ronnie Bengtsson är vinnare nummer tio i Svensk Golfs Drömresan. Foto: Privat

Leva

Halva fältet är spikat

Ronnie Bengtsson gick från antigolfare till hängiven utövare på kort tid. Nu spelar hon så mycket hon bara hinner, och några av vårens ronder kommer att spela på skotsk mark. Den tionde vinnaren i Drömresan är utsedd.

Text: Karin Klarström • 2013-02-28 Uppdaterad 2013-02-28

Var med och tävla

Bild 1123758
Tio vinnare har utsetts. Tio platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

Ronnie Bengtsson brukade fnysa åt golfarna när hon passerade Sollentuna GK på väg till och från jobbet. Ord som “moderatbandy” yppades säkert vid något tillfälle. Det pratades på jobbet om frånvarande chefer, och att det inte var någon tvekan om var de höll hus.

Men så var de tre kvinnor på jobbet som pratade ihop sig om att testa det där med golf, lite i hemlighet, och sen var det kört.

– Jag blev tvärbiten, säger Ronnie Bengtsson,  som nu varit golfare sedan 1999.

67-åriga Ronnie är medlem i Friiberghs golfklubb och mycket engagerad i klubbens arbete i form av arbete i olika kommittéer genom åren.  Hon spelar fem rundor i veckan, både sällskapsgolf och tävlingar. Det blir spel med seniorerna, med kompisar men även gärna med golfare hon inte känner.

Även om hon spelar mycket golf får hon om några månader prova något hon aldrig gjort förut: spela golf i Skottland. Ronnie är nämligen vinnare nummer 10 i Svensk Golfs tävling Drömresan. 20 vinnare får följa med till Skottland och spela golf, och hon blir överlycklig när hon förstår att en av platserna är vikt för just henne.

– Jag tror jag svimmar! utbrister hon när budskapet går fram.

Hennes motivering, som juryn fastnade för, lyder: “Omvänd antigolfare – 10 år senare inbiten golfare. Hjälper till på klubben med allt jag kan – och inte kunde. Att få åka till Skottland är en ouppnåelig dröm. Tänk själv, äldre dam med ickegolfande make. När skulle det bli av..? Så ja tack, jag hänger mer än gärna med.”

Du kan inte lura ut maken på en rond?
– Nej, han är inte intresserad. Men numera är han bara ickegolfare. Tidigare var vi antigolfare tillsammans. Men nu förstår han ju att det inte är så dumt, med tanke på hur jag strålar varje gång jag kommer hem från banan.

Nu finns det tio platser kvar att tävla om. Är du anmäld? Om inte, klicka på länken ovan till höger.

"Något alla borde få uppleva"

Text: Karin Klarström • 2013-02-28
LevaNyheter
Scroll to Top