Roger Holgersson tar den sjunde platsen på resan till Skottland. Det blir första gången han spelar i detta klassiska golfland. Foto: Privat/(bilden på Gleneagles är från Gleneagles on line photo library)

Leva

Roger firar med Drömresan

Roger Holgersson firar i dubbel bemärkelse i år. Dels fyller han 70, dels firar han 20 år som golfare. Och som om inte det vore nog f��r han också följa med på Svensk Golfs Drömresa till Skottland.

Text: Karin Klarström • 2013-02-14 Uppdaterad 2013-02-14

Var med och tävla

Bild 1123730
Fem vinnare har utsetts. 15 platser finns fortfarande kvar på planet som avreser mot Skottland i början av maj. Där väntar spel på St Andrews Castle Course, Gleneagles Centenary Course och Crail Balcomie Links. Bor gör vi på lyxiga Old Course Hotel, samt Gleneagles Hotel. Vi står för hela notan.

Anmäl dig du också.

När Roger Holgersson började spela golf föll det sig naturligt att bli medlem på Gräppås. Sedan dess har han varit klubben trogen, trots att han flyttat längre bort. Han har jobbat ideellt för klubben, och spelar oftast på hemmaplan. Nuförtiden blir det bara tävlingar, bland annat när Hallands gentlemen samlas och gör upp.

– Jag spelar tävling två gånger i veckan från maj till oktober. Det blir både på hemmaklubben och på klubbar i området, eftersom klubbarna har utbyte med varandra, säger Roger till Svensk Golf.

Han har förvisso spelat en hel del golf utomlands med kompisarna, men till Skottland har resan aldrig gått. Nu blir det ändring på det. Den 10 maj far han och 19 andra vinnare med Svensk Golfs plan på Drömresa till vad som kallas golfens hemland.

– Det låter fantastiskt, säger han.

Roger spelar på handicap 20 och väckte juryns intresse med motiveringen: “Att över huvud taget få beträda klassisk mark och känna vibrationerna från alla de historiska golfslag som under århundraden slagits på dessa fantastiska golfbanor vore en oförglömlig dröm. Att dessutom få möjlighet att spela banorna vore något som jag ofta har drömt om, men ansett ouppnåeligt.”

Nu går drömmen i uppfyllelse, för Roger och de andra. Har du glömt att anmäla dig? Klicka på länken till höger.


Text: Karin Klarström • 2013-02-14
LevaNyheter
Scroll to Top