Caroline Hedwall knyter näven efter en sänkt putt under andra dagen av årets första major, ANA Inspiration, på Mission Hills. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Caroline Hedwall lättad efter stark 67-runda

Efter två dagars spel delar Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall trettondeplatsen och har fem slag upp till ledningen. Hedwall stod för en fin 67-runda och var mycket nöjd och lättad efter andra dagen av ANA Inspiration.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-04 Uppdaterad 2015-04-04

ANA Inspiration

Bild 1114320

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D13. Caroline Hedwall, –2, 75, 67

D13. Pernilla Lindberg, –2, 71, 71

D22. Anna Nordqvist, –1, 71, 72

Leaderboard

 

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00 

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00 

Lördag 4/4: 00.00 

Söndag 5/4: 00.00

 

Läs också:

Rond 1: Lindberg och Nordqvist har tätkänning i majorn

Inför ANA Inspiration:

 ”Jag måste glömma de dåliga puttarna”

Hoppas på tuff major

Lindberg laddar för ANA Inspiration

– Det var skönt i dag och det var ett sådant varv där det kändes som att allt sitter, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

I går chockades hon av vinden och kom in tre över par. I dag blev det 67 slag med sju birdies och endast två tappade slag för Hedwall.

– Puttningen stämde bättre och det blev bara en treputt efter en felläsning. Väldigt skönt för självförtroendet och det var längesedan jag bara gjorde två bogeys.

Hedwall klättrade från 72:a till trettonde plats och ligger totalt två under par, fem slag efter ledande Sei Young Kim.

Hur känns det inför fortsättningen?
– Jag tar det som det kommer och mottot är att jag inte ska sätta press eller ställa för höga förväntningar på mig själv, säger Hedwall.

Hon delar trettondeplatsen med Pernilla Lindberg som fick en perfekt start på andra varvet då hon sänkte andraslaget på ettan för eagle.

– Jag fick ut drivern bra och hade en järnnia kvar. Den landade två meter kort, studsade en gång och sen i. Det var en optimal start och man blir uppspelt. Sen får man lugna ner sig och börja om igen på tvåan, säger Lindberg till Svensk Golf.

Hon låg ett tag i delad ledning och som bäst fyra under par. Sen kom ett par dåliga järnslag och Lindberg tappade till ett under par. Men hon avslutade med en birdie på 18.

– Det var skönt att få i en birdie på sista. Att gå under par på den här banan är alltid bra. Nu gäller det att behålla lugnet och köra på så bra jag kan.

Förbundscoachen Patrik Jonsson är på plats den här veckan i Palm Springs och har slipat på några saker tillsammans med Pernilla Lindberg.

– Vi gör inga nya eller stora förändringar utan arbetar med en långsiktig plan. Pernilla har haft lite problem med längdkänslan men det har blivit bättre den här veckan, säger Patrik Jonsson.

Vad tror du om hennes chanser?
– Det finns fler slag att hämta där ute. Det gäller att inte stanna upp när det går bra utan bara köra på.

Anna Nordqvist, 72 slag andra varvet, ligger ett under par totalt på 22:a plats.

– Dagen blev inte som jag hade tänkt mig. Jag spelade stabilt och hade 16 greenträffar men sköt på par. Det blev några småmissar som kostade mig i dag. Men halva tävlingen är kvar och det är bara sex slag till ledaren så allt kan hända och jag ser fram emot helgen, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Världsettan Lydia Ko lyckades inte gå förbi Annika Sörenstam i antalet under-par-rundor i rad utan stannade på 29 stycken efter 73 slag i dag.


Text: Olof Åsgård • 2015-04-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen