Pernilla Lindberg var nöjd med spelet under första dagen av ANA Inspiration. Foto: Robert Laberge, Getty Images

Följa

Lindberg och Nordqvist har tätkänning

Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist gick båda ett under par första dagen av ANA Inspiration på Mission Hills. Nordqvist fick tampas med vinden på förmiddagen medan Lindberg fick en något enklare resa på eftermiddagen. – Jag hade nog lite flyt med lottningen, säger Lindberg.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-03 Uppdaterad 2015-04-03

ANA Inspiration

Bild 1114294

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D10. Pernilla Lindberg, –1, 71

D10. Anna Nordqvist, –1, 71

D72. Caroline Hedwall, +3, 75

Leaderboard

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00

Lördag 4/4: 00.00

Söndag 5/4: 00.00

Läs också:

”Jag måste glömma de dåliga puttarna”

Hoppas på tuff major

Lindberg laddar för ANA Inspiration

När Anna Nordqvist gick ut för att spela sitt öppningsvarv i årets första major var det vindstilla. Sen kom en mycket kraftig vind som chockade spelarna på banan och Nordqvist tappade några slag till par i början av ronden.

– Det blåste upp rejält och jag hade inte räknat med vinden så det blev svårt att komma nära pinnen, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Men vinden mojnade och med sitt fina spel, 16 greenträffar och tio fairwayträffar i dag, kunde Nordqvist ta igen slag och kom in ett under par. Hon ligger delad tia, fyra slag efter ledande amerikanskan Morgan Pressel.

– Jag spelade överlag stabilt men det var svårt att komma nära pinnarna. Nu blir det hem och vila och samla energi för morgondagen. Det är fyra varv och jag är nöjd med mitt förstavarv, säger Nordqvist.

När det började blåsa hade Caroline Hedwall kommit lite längre in på sitt varv än Nordqvist. Hedwall, som började dagen strålande med två raka birdies, gick från två under par till tre över par på fyra hål.

– Från ingenstans kom det stormbyar. Det blev som en chock och en mental omställning från scoreväder till ”par är bra”, säger Hedwall till Svensk Golf och fortsätter:

– Det var svårt att skapa lägen och sen kände jag mig som sagt lite halvosäker i puttningen från början.

Men Hedwall lyckades hålla ihop det och visade prov på styrka sista nio hålen och kom in tre över par.

– Jag samlade mig bra på slutet och det vill jag ta med mig till i morgon och allt började bra med två birdies.

Hedwall ligger delad 72:a efter första dagen.

Pernilla Lindberg spelade på eftermiddagen och hade tur med vädret.

– Ja, jag hade nog lite flyt med lottningen den här gången, för det blåste inte lika mycket på eftermiddagen, men jag spelade bra och slog drivern bra, och det är viktigt här. Banan är tuff och ruffen är saftig och man kan hamna i träbekymmer i ruffen eftersom det är så smalt, säger Lindberg till Svensk Golf.

Lindberg var väldigt nöjd med sitt spel och gick på 71 slag, ett under par, och ligger precis som Anna Nordqvist, delad tia.

– Det var skönt att jag fick igång puttningen igen efter problemen förra veckan. Inför fortsättningen vill jag hålla mig i min bubbla, hålla drivern i spel och försöka attackera pinnarna, säger Lindberg.


Text: Olof Åsgård • 2015-04-03
FöljaNyheter
Rulla till toppen