Caroline Hedwall spelar in sig på Mission Hills. Foto: Göran Söderqvist

Följa

”Jag måste glömma de dåliga puttarna”

Hon tycker att spelet känns stabilt i stort, men puttningen har varit ett stort problem för Caroline Hedwall som inför årets första major på Mission Hills har arbetat mycket med att förbättra självförtroendet i puttningen.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-01 Uppdaterad 2015-04-01

ANA Inspiration

Bild 1114275

Speldatum: 2–5 april 2015

Spelplats: Mission Hills Country Club, Rancho Mirage, USA.

Par: 72

Längd: 6 769 yards (6 187 meter)

Titelförsvarare: Lexi Thompson

Prissumma: 2 500 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

Caroline Hedwall

Pernilla Lindberg

Anna Nordqvist

Starttider

TV-tider Viasat Golf:

Torsdag 2/4: 18.00 och 00.00

Fredag 3/4: 18.00 och 00.00

Lördag 4/4: 00.00

Söndag 5/4: 00.00

Läs också:

Hoppas på tuff major

Lindberg laddar för ANA Inspiration

På fem tävlingar 2015 har det blivit två missade kvalgränser och som bäst en 40:e plats för Caroline Hedwall. Men hon träffar 72,7 procent av alla fairways och 77,78 procent av greenerna, vilket placerar henne som nummer fyra i rankningen över greenträffar. Samtidigt har den 25-åriga svenskan i snitt 32,63 puttar per rond och en snittscore på 73.

– Det sitter i självförtroendet i puttningen. Jag kommer ihåg de dåliga puttarna och sen står jag där över bollen och tänker att det inte går. Jag måste glömma de dåliga puttarna, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

Sedan hon kom till Mission Hills för ANA Inspiration har Hedwall koncentrerat sig på att förbereda sig på banan och förbättra självförtroendet i puttningen.

– Spelet känns stabilt, jag har gjort ett par träningsvarv på banan för det är där jag måste få ihop det, och jag känner att jag är på rätt väg med puttningen och när jag får igång den kan jag scora lågt som jag gjorde i Singapore.

Tredje varvet på HSBC Women’s Championship i Singapore är Caroline Hedwalls bästa score i år. Då blev det 66 slag, sex under par, och endast en bogey.

– Det är många korta birdieputtar som inte har gått i och sen har det blivit många treputtar så jag måste kapa antalet bogeys, dubblar och tripplar. Det är en process och jag jobbar för att det ska lösa sig men man måste ha tålamod att det löser sig. Jag önskar att jag visste när det lossnar och då vet jag att jag kan vara med där uppe och kämpa om placeringar.

Vad tror du om dina chanser i ANA Inspiration?
– Det här är en bana jag längtar tillbaka till. Jag kom trea här för två år sedan och banan är rolig och den passar mitt spel. Om jag kan kapa antalet bogeys och göra lika många birdies som förra veckan så kan jag scora lågt men jag går inte ut med högt ställda förväntningar, det ska bara bli roligt, säger Hedwall. 

LPGA: Lindberg laddar för ANA Inspiration
LPGA: Nordqvist hoppas på tuff major

Text: Olof Åsgård • 2015-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top