I april har Rory McIlroy chansen att fullborda en Career Grand Slam med en seger i The Masters. Foto: David Cannon, Getty Images

Följa

Bekymmersfri McIlroy fokuserar på Augusta

Det har gått snart en månad sedan Rory McIlroy vann i Dubai, men formen ska vara intakt enligt världsettan själv. – Jag är väldigt nöjd med hur jag slår bollen just nu, säger han inför Honda Classic.

Text: Oskar Åsgård • 2015-02-26 Uppdaterad 2015-02-26

Honda Classic

Bild 1113544

Spelplats: PGA National (Champions Course), Palm Beach Gardens, Florida.

Titelförsvarare: Russel Henley (2014)

Starttider
Aktuell ställning

Svenskar i fältet:
Jonas Blixt
Freddie Jacobson
David Lingmerth
Carl Pettersson 

Dagen före BMW PGA Championship i fjol meddelade Rory McIlroy att han brutit förlovningen med danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki.

Fem dagar senare lyfte han segerpokalen på Wentworth och har sedan dess dominerat i världstoppen.

Tre raka blytunga segrar i The Open Championship, WGC – Bridgestone Invitational och PGA Championship tog honom överst på världsrankingen – en position han befäst ytterligare sedan dess, senast med segern i Dubai sista veckan i januari.

Med segern i The Open Championship är McIlroy nu också bara en grön kavaj ifrån en Career Grand Slam och redan på Valhalla indikerade världsettan att siktet nu var fast inställt på Augusta.

Men det har spekulerats flitigt om hur den kladdiga rättsprocess McIlroy för mot sitt förra managementbolag Horizon Sports, som var utlyst till en åtta dagar lång huvudförhandling i High Court (tingsrätten) i Dublin i början av februari, skulle störa hans uppladdning inför Masters.

Redan första dagen av förhandlingarn gick parterna gemensamt ut och meddelade att de nått en överenskommelse.

”The legal dispute between Rory McIlroy and Horizon Sports Management has been settled to the satisfaction of both parties who wish each other well for the future. The parties will be making no further comment.”, läste det gemensamma uttalandet.

Inga summor har alltså kommunicerats officiellt, men enligt källor till BBC ska McIlroy ha betalat motparten åtminstone 20 miljoner dollar för att nå en förlikning.

Även om uppgifter tidigare i veckan antydde att vissa detaljer kring förlikningen fortfarande förhandlas så bekräftade McIlroy på presskonferensen inför veckan Honda Classic att hans juridiska problem var avklarade.

Världsettans fokus verkar nu vara precis där det behöver vara.

– Jag skulle inte säga att det finns särskilt många bekymmer just nu. Jag har varit här (i Florida) de senaste tre veckorna och tränat och spelat. Jag är väldigt nöjd med hur jag slår bollen just nu, säger McIlroy på presskonferensen.

Någon extra press, i form av positionen som världsetta och golfscenens största stjärna känner han inte.

– Det är vad jag alltid har velat. Jag skulle slösa min tid om jag tränade så mycket som jag gör och engagerade mig så mycket som jag gör om jag inte ville vara i den här positionen. Jag sa i fjol att golfen väntar på någon som kan kliva fram, räcka upp handen och vinna de stora mästerskapen – jag vill vara den personen, säger McIlroy.

Vilken mästerskapstitel som står högst upp på önskelistan just nu är ingen tvekan om, men innan världsettan peggar upp på Augusta National Golf Club så ska han göra tre tävlingar i Florida – Honda Classic, WGC – Cadillac Championship och Arnold Palmer Invitational.

I fjol förlorade McIlroy Honda Classic-titeln efter särspel. När nordirländaren vann här 2012 var det första gången han kunde titulera sig nummer ett i världen.

Med en ny seger i år dröjer det länge innan någon kan sno den titeln från honom.

"En lättscorad bana"
LPGA: Blytung avslutning för Nordqvist

Text: Oskar Åsgård • 2015-02-26
FöljaNyheter
Rulla till toppen