Anna Nordqvist vann Honda LPGA Thailand i fjol, men inledningen på titelförsvaret kunde gått bättre. Foto: Warren Little/Getty Images

Följa

“Inget flyt på greenerna”

Den regerande mästarinnan Anna Nordqvist inledde Honda LPGA Thailand på par, något hon är allt annat än nöjd med.

Text: Daniel Eriksson • 2015-02-26 Uppdaterad 2015-02-26

Honda LPGA Thailand

Bild 1113553

Speldatum: 26 februari-1 mars 2015
Spelplats: Siam Country Club Pattaya Old Course, Thailand
Prissumma: 1 500 000 USD.

Aktuell ställning

Honda LPGA Thailand avgörs på Siam Country Club Pattaya Old Course. För den högst rankade svenskan Anna Nordqvist – för närvarande 12:a på Rolex Rankings – är det en plats som väcker härliga minnen till liv. Det var nämligen här för exakt ett år sedan hon vann samma tävling på 15 under par, två slag före Inbee Park. Då inledde Eskilstuna-stjärnan med en läcker 66:a, men någon sådan repris fick vi dessvärre inte se den här gången. 

– Jag spelade rätt bra och slog upp mig nära pinnen på flera hål, men dessvärre hade jag inget flyt med puttningen, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf efter rundan. 

Den regerande mästarinnan hittade dock tillbaka till fjolårets takter under hemvägen, efter en irriterande bogey på tian. Med tre birdies de kommande fyra hålen såg det ändå bra ut i kortet, innan den snöpliga bogeyn på det 16:e gjorde att spelet kom av sig en aning. 

– Det är ett riktigt dåligt slag jag slår där på korthålet. Och bogeyn på 18:e ska vi inte prata om. Jag slår ett helt perfekt inspel mot greenen. Bollen carrade perfekt, men beslutade sig dessvärre för att spinna av hela greenen. Med tanke på att jag inte hade kunnat slå det slaget bättre än vad jag gjorde är jag otroligt besviken just nu. 

Anna Nordqvist 72:a-runda räcker till en delad 40:e-plats i tävlingen så här långt, ett slag bättre än Pernilla Lindberg. Den Bollnäs-bördiga 28-åringen hade ett minst sagt färggrannt scorekort efter den inledande rundan. 

– Träffar man bara 10 av 18 greener får man betala ett högt pris på den här banan, då flera av greenområdena är riktigt tuffa. Jag  gav mig själv många svåra lägen för att kunna rädda par, det var orsaken till fem bogeys idag, säger hon till Svensk Golf.    

Att hon svarat för turneringens slag så här långt är en klen tröst, även om det verkligen sticker ut från mängden. Efter en bra drive i medvinden hade Pernilla Lindberg bara drygt 110 meter kvar till pinnen på det femte hålet (hennes 14:e för dagen). Och det var då hon tog fram och svingade sitt magiska trollspö. 

– Pitchen slog jag perfekt och bollen såg bra ut i luften. Dessvärre stod pinnen bakom ett krön, så jag såg inte när bollen trillade ner i koppen. Men min caddie hade bättre koll än mig och han sade; “Jag tror att den bollen kan ha träffat pinnen”. Givetvis var det en enormt skön känsla att plocka tillbaka några slag där, efter att precis ha gjort några skit-bogeys på hålen innan. 

De yttre faktorerna är en av svårigheterna under veckans tävling i Thailand. Det varma klimatet kan vara en nog så tuff utmanare som svårplacerade pinnar. 

– Den stora skillnaden mot att spela i USA är hettan och fuktigheten. Det är riktigt varmt! För oss spelare är en av utmaningarna att bibehålla energin i kroppen under fyra dagar. Jag själv bor i Florida och borde vara van vid det. Men är man född och uppväxt i Sverige är man ändå inte van att spela golf i den hettan och luftfuktigheten hela dagen. Men med mitt solparaply och mycket vatten ska det inte vara några problem.

Det är idel starka namn i toppen av leaderborden, då startfältet innehåller 16 av de 20 högst rankade tjejerna i världen. En trio bestående av Stacey Lewis, Yani Tseng och Brittany Lang leder tävlingen efter sina inledande 66-rundor, två slag bättre än den bäst placerade svenskan – Caroline Hedwall.

Hur gick det då för Paula Creamer, Sandra Gal och Brittany Lincicome, vars golfklubbor inte kom med flyget till Bangkok som de skulle? Jo, alla lyckades slita sig runt under par, vilket är bra jobbat med de knackiga förberedelserna måste vi säga. 


Text: Daniel Eriksson • 2015-02-26
FöljaNyheter
Scroll to Top