Peter Hanson och Jonas Blixt spelar också tourfinalen i Dubai. Och World Cup nästa vecka. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Hanson & Blixt i skuggan av Stenson

DUBAI. I skuggan av Stenson finns två andra svenskar i startfältet – Peter Hanson och Jonas Blixt. Som representerar Sverige i World Cup nästa vecka.

Text: CM Hellsten • 2013-11-13 Uppdaterad 2013-11-13

DP World Tour Championship

Bild 1122792

Datum: 14-17 november.
Bana: Jumeirah Golf Estates, Dubai, Förenade Arabemiraten.
Prispengar: $ 8 000 000.
Titelhållare: Rory McIlroy (2012).

Startlista

Race to Dubai

Aktuell ställning

När Svensk Golf står och pratar med Jonas Blixt på drivingrangen promenerar Victor Dubuisson förbi. Värmlänningen avbryter samtalet, går fram till fransmannen och gratulerar honom till framgången i Turkiet innan han återvänder till sitt resonemang om hur det är att vara på Jumeirah Golf Estates.
– Banan är bra, konditionen helt fantastisk. Det påminner mycket om att vara i Vegas, det är mycket sand…

På sex turneringar säkrade Jonas en 52:a plats i racet till Dubai och han gjorde det som affiliate-member på European Tour men från och årsskiftet får han ett fullvärdigt medlemskap i Europa.
Dock kommer han även i fortsättningen att ha fullt fokus på USA.
Blixt har lämnat Jacksonville och är just nu ute på en fem veckor lång världsturné och han vet vad som krävs för att lyckas prestera i en sådan situation:
– Det handlar mer om att man måste vara mentalt förberedd och mentalt pigg snarare än att stå och nöta.

Efter DP World Tour Championship fortsätter Jonas Blixt till Australien för att representera Sverige i World Cup på Royal Melbourne 20-24 november.
Där får han sällskap av Peter Hanson.
Som också finns med i European Tour-finalen.
– Det gick över förväntan i Shanghai, jag låg 67:a inför de veckorna och trodde nog inte att jag skulle kunna spela mig in här. Det var en bonus att jag kvalificerade mig för detta, säger Peter.

Hur är ryggen?
– Okej. Jag spelade en runda golf på nio veckor – från PGA Championship fram till Shanghai – och körde under den perioden behandlingar sex dagar i veckan. Då får man inte köra så mycket fys så där har jag en lång väg tillbaka och även golfmässigt ligger jag en bit efter. Det är skönt att vara tillbaka på banan och jag ser det här som startskottet för återtåget.

Vad tror du om Stensons chanser?
– Jag tror att han kommer att vinna det här. Han gillar banan och har spelat bra här tidigare och trivs i Dubai. Det är väl bara handledsskadan som kan stoppa honom…


Text: CM Hellsten • 2013-11-13
FöljaNyheter
Scroll to Top