Jhonattan Vegas delar ledningen i Greenbrier Classic efter halva tävlingen Foto: Getty Images

Följa

Vegas och Langley frontar

Två spelare i behov av bra placeringar leder efter halva Greenbrier Classic.I bakgrunden lurar Tiger Woods och David Lingmerth.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-04 Uppdaterad 2015-07-04

The Greenbrier

Bild 1115804

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: The Old White TPC, White Sulphur Springs, WEst Virginia

Titelförsvarare: Angel Cabrera, Argentina

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet: 

David Lingmerth

Carl Pettersson

Jonas Blixt

Aktuell Ställning

FedEx-listan

Rond ett:

66:a av Tiger

Det blev en ganska händelsefattig andra dag på The Old White TPC. Men det slogs naturligtvis ändå en hel del vassa slag och bäst score andra ronden hade Bryce Molder och kanadensaren, David Hearn. Duon avancerade 45 placeringar tack var varsin 64:a och de är bara ett slag bakom tätduon bestående av Jhonattan Vegas och Scott Langley.

Vegas vann sin hittills enda PGA-titel 2011 då han spelade hem Bob Hope Classic efter särspel mot Bill Haas och Gary Woodland. Vegas blev trea i tävlingen efter men har de senaste åren haft lite skadebekymmer och fått kämpa för sin status på touren. Topplaceringarna har inte riktigt velat komma för 30-åringen från Venezuela och hittills den här säsongen har han som bäst en elfteplats från Torrey Pines.

– Det var en riktigt slid rond från början till slut och jag träffade varenda green. Jag slog i några puttar och hade andra som var nära att gå i. Greenerna är lite mjuka och en del puttar hoppar lite men det är inga stora problem, sa Vegas, som är 147:a på Fedex-listan, efter sitt andravarv på 65 slag (-5).

Scott Langley inledde med 62 slag första dagen och det är sällsynt att man följer upp en riktigt låg score med en till. Langley fick nöja sig med att signera ett kort med sju slag mer andra ronden och han var relativt tillfreds med detta faktum.

– Jag visste att det skulle bli tuffare idag och jag fick kämpa en hel del. Ändå nöjd med hur jag hanterade dagen och ligger bra till inför helgen, sa vänsterspelaren som ligger på 144:e plats på Fedex-listan.

Tiger Woods och David Lingmerth spelade ihop på eftermiddagen och duon blandade och gav lite andra ronden. Tiger slog några riktigt vassa järnslag men också några grova missar från tee. Han slutade på ett under för dagen och fem under för tävlingen på en delad 26:e plats. Lingmerth kämpade bra och satte an viktig chip på näst sista hålet för att ta sig till par för dagen och tre under totalt. Smålänningen är delad 50:e inför helgen.

Bild 1115802

– Jag spelar stabilt från tee till green men måste få till känslan lite bättre på greenerna, sa Lingmerth till Svensk Golf efter första ronden.

Lingmerth har tappat nästan två slag till fältet på greenerna efter två varv.

De båda andra svenskarna missade kvalgränsen med minsta möjliga marginal. Carl Pettersson (68-71) och Jonas Blixt (66-73) hade ett slag för mycket för att få jobba helg.


Text: Martin Strömberg • 2015-07-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen