Tiger Woods under sin 66-rond på Greenbrier Classics första dag Foto: Getty Images

Följa

Kanonrond av Tiger

Efter den missade kvalgränsen i US Open såg många kritiker en Tiger Woods i slutet av karriären.Svaret i dag var imponerande: 66 slag under första ronden av Greenbrier Classic.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-02 Uppdaterad 2015-07-02

The Greenbrier

Bild 1115766

Datum: 2-5 juli 2015

Bana: The Old White TPC, White Sulphur Springs, WEst Virginia

Titelförsvarare: Angel Cabrera, Argentina

Förstapris: 1 206 000 dollar

Svenskar i fältet: 

David Lingmerth

Carl Pettersson

Jonas Blixt

Aktuell Ställning

FedEx-listan

För tre veckor sedan missade Tiger Woods kvalgränsen i US Open grovt på Chambers Bay. Det var inte bara scoren 80-76 som fick kritiker och journalister att spekulera över hur illa det var ställt med den forne dominanten och världsettan. Woods är nu nere på plats 220 på världsrankingen och det kändes som att Tiger inte hade särskilt bra kontroll på vare sig sving eller närspel under visserligen extremt tuffa förhållanden.

– Det var inte så långt borta på Chambers Bay som det kanske såg ut. Jag kände att formen var ganska nära, sa Tiger inför veckans tävling Greenbrier Classic.

Och tre veckors vila och träning har uppenbarligen gjort susen. Första ronden på TPC The Old White innehöll sju birdies, en dubbel och en bogey, och han behövde bara 25 puttar.

– Under några dagar efter US Open höll jag inte i klubborna och åkte iväg med barnen på lite badsemester. Sedan har jag tränat och fått ordning på en del detaljer i både puttning och sving, sa Woods.

Efter dagens 66:a fick han frågan hur han tänkte efter dubbelbogeyn som kom på banans sjätte hål, Tiger 15:e.

– Jag tänkte bara att jag inte ville tappa en rond till och det var skönt att få till avslutningen okej.

Tre raka birdies på hål 7-9 var precis vad han behövde och efter första dagens spel är Woods delad tolva.

Tigers 66-rond var hans första score under 68 sedan Doral för 16 månader sedan och kanske ett tecken på att hans arbete med Chris Como går i rätt riktning. 

– Det är väldigt nära att klicka ordentligt nu och det var bra för självförtroendet att göra en bra score direkt, sa Woods.

Bild 1115765

David Lingmerth var enda svensk att spela på förmiddagen och spelade med just Tiger. Svensken som nyligen blev klar för The Open på St Andrews senare i sommar inledde med en fin 67:a.

– Jag spelade mycket stabilt men hade väl gärna sett att några fler puttar gått i. Spelet från tee till green känns mycket stabilt men jag behöver få till känslan på greenerna lite bättre så kan det bli roligt, berättar Lingmerth för Svensk Golf.

Och Lingmerth är överförtjust över möjligheten att få spela The Open i mitten av juli. 

– Jag är grymt laddad för att spela och spela väl och det har varit ett stort mål för mig i år.

Jonas Blixt spelade sent på dagen och kom in med en fin 66:a (-4) och delar tolfteplatsen med Woods. Blixt är för närvarande på 140:e plats på FedEx-listan och i behov av en eller annan bra placering för att klättra.

Carl Petterssons fina form verkar sitta i och han gick runt på 68 slag första dagen vilket räcker till en delad 48:e plats.

ET: Dubuissons egen major
LET: Janson tvåa i England
CT: Björk glänser i Tyskland

Text: Martin Strömberg • 2015-07-02
FöljaNyheter
Scroll to Top