Jens Dantorp delar femteplatsen inför avslutningen i turkiska Belek Foto: Getty Images

Följa

Äntligen skadefri

Efter en lång tids ryggproblem är Jens Dantorp äntligen smärtfri.Nu jagar skåningen första CT-segern i turkiska Belek.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-09 Uppdaterad 2015-05-09

Turkish Airlines Challenge

Bild 1114774

Datum: 7-10 maj

Bana: Gloria GC, Belek, Turkiet

Titelförsvarare: Oliver Farr, Wales

Förstapris: 28 000 euro

Ställning

CT-ranking

Rond ett:

Bra svenskstart i Belek

Rond två:

Eaglekungen ryckte

Efter fyra segrar i Skandinavien 2011 och två året efter var framtiden spikrak och utstakad för Jens Dantorp. Men ryggproblem och lite svajande form satte saker lite på väntlista, nu är ryggen bra och formen börjar äntlugen kännas okej igen.

– Det är inte kul att spela när det gör ont men det är desto skönare nu när man är smärtfri, säger Dantorp till Svensk Golf.

Eftetr tre varv är Dantorp delad femma i Turkish Airlines Challenge på Gloria GC i Belek. Han delar den placeringen med två andra svenskar, Bjrön Åkesson och Jacob Glennemo. Dantorp vann Rolex Trophy 2013 och det är han hittills enda CT-seger.

– Formen känns ganska bra. Inte hundra procent från tee men ändå bra. Jag har puttat bra hittills i tävlingen och är nöjd med prestationen.

Svensktrion är fyra slag bakom nya ledaren, walesaren Rhys Davies, med en ET-seger från Marocko 2010 i meritpåsen. Davies gick på 65 slag tredje dagen och leder nu med två före fransmannen, Edouard Dubois, som bara mäktade nmed 73 på lördagen.

– Jag spelade långt ifrån klockrent i det långa spelet men wedgarna och puttningen var strålande, sa Davies, som hoppas kunna använda sin ET-erfarenhet under slutvarvet.

– Det var länge sedan jag befann mig i den här positionen och jag har ärligt talat inte spelat bra de senaste två åren. men när man kommer till slutet av en tävling så brukar vissa känslor kicka in automatiskt och jag hoppas det blir så i morgon, sa Davies.

Dubois var av naturliga skäl mindre nöjd efter dag tre. Hans fina drives från de första två dagarna befann sig på semester under lördagen.

– Jag kunde inte utnyttja parfemmorna alls och det var en dålig dag helt enkelt. Jag måste fokusera om och spela som de vå första dagarna, jag är fortfarande i en bra position inför sista ronden, sa Dubois.

Övriga svenskar:

David Palm, d9 (-7)

Jocke Rask, d22 (-4)

Pontus Widegren, d26 (-3)

Oscar Stark, d26 (-3)

Steven Jeppesen, d36 (-2)

Joel Sjöholm, d50 (par)

Fredrik Andersson Hed, d58 (+1)

Alexander Björk, d58 (+1)

Sebastian Söderberg, d66 (+3)


Text: Martin Strömberg • 2015-05-09
FöljaNyheter
Scroll to Top