Svenske Fredrik Andersson Hed delar andraplatsen efter första dagen av CT-tävlingen i Belek Foto: Getty Images

Följa

Bra svenskstart i Belek

Vi har tre svenskar bland de tio främsta efter första dagen av Turkish Airlines Challenge.Fredrik Andersson Hed är ett slag bakom ledande fransmannen Dubois.

Text: Martin Strömberg • 2015-05-07 Uppdaterad 2015-05-07

Turkish Airlines Challenge

Bild 1114740

Datum: 7-10 maj

Bana: Gloria GC, Belek, Turkiet

Titelförsvarare: Oliver Farr, Wales

Ställning

CT-ranking

Två före detta ET-profiler leder de svenska styrkorna i Belek. Fredrik Andersson Hed, 67 slag (d2) och Joel Sjöholm 69 (d9) har gett sig själva en alldeles förträfflig inledning av Turkish Airlines Challenge. Tävlingen spelas på Gloria GC som säkert många av de svenska golfturisterna som varit i Belek känner till.

– Banan är riktigt bra. Hade den bara haft lite mer inramning runt greenerna så hade den varit världsklass, säger Andersson Hed till Svensk Golf.

Laholmarens rond innehöll sex birdies och en ynka bogey och det ser rent och städat ut i scorekortet. Andersson Hed själv är mer blygsam när han kommenterar form och färg.

– Slog inte så många jättebra slag men framför allt inte så många dåliga slag som kostade. Vet egentligen inte riktigt var jag ligger frommässigt med tanke på att jag inte tävlat så mycket ännu i år, men idag var ju formen där i alla fall.

Framför sig har han fransmannen Eduard Dubois som är ett slag bättre än Andersson Hed. Två slag bakom sig har Fredrik landsmännen Joel Sjöholm och Jacob Glennemo, som båda gick tre under par.

På 70 slag och delad 18:e plats återfinns ytterligare fyra svenskar (Jeppesen, Åkesson, Widegren och Palm) så det finns goda förutsättningar till svenska topplaceringar i helgen.


Text: Martin Strömberg • 2015-05-07
FöljaNyheter
Scroll to Top