Pernilla Lindberg. Foto: Getty Images

Följa

Svenskorna nöjda efter lång dag på banan

Inför sista dagen av Pure Silk Bahamas LPGA Classic har Anna Nordqvist börjat hitta hastigheten på greenerna och Pernilla Lindberg hoppas kunna plocka placeringar.

Text: Olof Åsgård • 2015-02-08 Uppdaterad 2019-12-11

Pure Silk Bahamas LPGA Classic

Speldatum: 5-8 februari 2015

Spelplats: Ocean Club, Bahamas

Par: 73

Längd: 6 075 meter

Titelförsvarare: Jessica Korda

Prissumma: 1 300 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D17. Anna Nordqvist –6, 72, 70, 13

D39. Pernilla Lindberg, –3, 71, 72, 16

MC. Caroline Hedvall, +3, 73, 76

MC. Karin Sjödin, +6, 77, 75

Leaderboard

Läs också: 

Rond 1: Kraftigt oväder blåste av spelet på Bahamas

Rond 2: Nordqvist och Lindberg bra med på Bahamas

LPGA-tävlingen på Bahamas är som Svensk Golf tidigare berättat en blåsig och försenad historia. Men på söndagen planeras tävlingen bli färdigspelad.

Med fem hål kvar på sin tredje rond ligger Anna Nordqvist sex under par på delad 17:e plats, fyra slag efter ledande Gerina Piller.

– Jag tycker att spelet känns ganska stabilt men det är fortfarande lite småmissar här och där som har kostat slag. Jag börjar hitta speeden bättre på greenerna för det hade jag problem med förra veckan och under första rundan, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Nordqvist spelade 27 hål på lördagen och kommer spela 23 sista dagen, men det ska gå bra.

– Jag har jobbat en del med konditionen i vinter och det är kul att det gett resultat och det inte var något problem att spela så många hål i dag, säger hon och är positiv inför finaldagen:

– Det har blåst en hel del och det brukar passa mig rätt bra för det gäller att ha koll på bollflighten.

Pernilla Lindberg ligger tre under par med ett hål kvar att spela av tredje ronden. Men hon är inte nöjd med sin nuvarande 33:e plats.

– Jag slår bra slag men så har jag också gett bort några slag efter taskiga inspel. I morgon är det bara gå ut och skjuta en bra score och klättra i resultatlistan. Jag vet att jag har bra spel i mig, säger Lindberg till Svensk Golf och fortsätter:

– Vinden är riktigt tuff och man får tänka ordentligt ute på banan, det gäller att inte börja tveka på något sätt utan man måste våga och inte bli rädd för vinden för då kommer den äta upp dig.

Hur är det att spela en tävling som dras med förseningar?

– Det är inte roligt eller optimalt men det är lika för alla. Man får göra det bästa av situationen och bara gilla läget. Det blir lite annorlunda uppladdning men jag försöker värma upp på samma sätt oavsett hur många hål jag ska spela. Det gäller att vila så mycket som möjligt mellan varven. Vissa kanske tycker att de haft otur i lottningen men jag brukar se det som att det jämnar ut sig över några tävlingar. Ibland får man en bra lottning, ibland en lite sämre, säger Pernilla Lindberg.

PGA Tour: Svårspelat på Torrey Pines
ET: ”Det är kul att spela golf just nu”
EST: Tre svenskar klara för Seniortouren

Text: Olof Åsgård • 2015-02-08
FöljaNyheter
Rulla till toppen