Två svenskor ligger topp 20 i Pure Silk Bahamas LPGA Classic som fick avbrytas under första dagen på grund av oväder. Foto: Getty Images

Följa

Kraftigt oväder blåste av spelet på Bahamas

Första dagens spel i Pure Silk Bahamas LPGA Classic fick avbrytas tvärt av ett väldigt kraftigt oväder som snabbt gjorde banan ospelbar. Men några hann spela klart, bland andra Pernilla Lindberg som ligger på en delad 20:e plats.

Text: Olof Åsgård • 2015-02-06 Uppdaterad 2015-02-06

Pure Silk Bahamas LPGA Classic

Bild 1113314

Speldatum: 5-8 februari 2015

Spelplats: Ocean Club, Bahamas

Par: 73

Längd: 6 075 meter

Titelförsvarare: Jessica Korda

Prissumma: 1 300 000 US Dollar

Svenskor i fältet:

D20. Pernilla Lindberg, –2, 71,

D20. Caroline Hedvall, -2, 9,

D34. Anna Nordqvist –1, 72,

D110. Karin Sjödin, +3, 6,

Leaderboard

Att tävlingar bryts för åska och regn hör till vanligheterna och att LPGA-tävlingen på Bahamas skulle drabbas var ingen högoddsare. Men flera av spelarna överraskades av det oväder som drog in på eftermiddagen. Arrangörerna avbröt spelet och senare beslutades att spelet skulle återupptas först på fredagen.

Ungefär hälften hann spela klart första varvet. Men även de som gick ut på förmiddagen fick känna av vinden. En av dem var Pernilla Lindberg som gick två under par, 71 slag.

– Spelet var stabilt men det var väldigt blåsigt och vinden kom från en riktning vi aldrig upplevt på den här banan under de år vi spelat här på Bahamas, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf och fortsätter:

– Vinden gjorde att jag fick tänka lite mer men jag tycker att jag hade bollen väl i spel från tee. Det var några inspel som kunde ha vart bättre i vinden men sådant är svårt.

Svenskan trivdes allra bäst på greenerna som enligt Lindberg är i väldigt gott skick.

– Jag hade bra speed på greenerna och alla puttar jag slog hade bra chans att gå i hål.

Pernilla Lindberg började säsongen förra veckan och spelet känns stabilt och hon tycker det känns bra inför fortsättningen.

Framöver delas ronderna upp på olika dagar och Pernilla Lindberg kommer få en sen starttid i morgon och kommer inte hinna spela färdigt sitt andra varv.

– Det är bara att förbereda sig på det och det ska bli spännande att se vad jag kan göra mer.

Caroline Hedwall ligger precis som Lindberg två under par men hann bara spela nio hål. Anna Nordqvist ligger på en delad 34.e plats, ett under par. Karin Sjödin har bara spelat sex hål och ligger tre över par. 


Text: Olof Åsgård • 2015-02-06
FöljaNyheter
Rulla till toppen