Matt Kuchar har all anledning att le efter fläckfritt spel i två rundor Foto: Getty Images

Följa

Kuchar upp i ledningen

Matt Kuchar tog sig upp i ledningen efter två rundor i Humana Challenge. Hans 65-64 ger honom ett slags ledning före Putnam och Haas. Carl Pettersson är baste svensk på 36:e plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24 Uppdaterad 2015-01-24

TV tider

Bild 1113140

Fredag: 21.00 – 01.00
Lördag: 21.00 – 01.00
Söndag: 21.00 – 01.00

Humana Challenge

Bild 1113141

Speldatum: 22 – 25 januari
Banor: La Quinta, Nicklaus Private och Palmer Private
Prispengar: 5,7 miljoner dollar

Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Inför: Franzén: “Är Phil glad så är jag glad”
Rond 1: Birdiefesten har börjat

Vackert väder och ingen vind i La Quinta, Kalifornien. Det är som vanligt en formel för riktigt låga resultat. Sedan tävlingen gick ifrån fem rundor till fyra har vinnarscoren varje gång varit 24 under eller mer. I år ser inte ut att bli något undantag.

Matt Kuchar har tagit sig till femton under par och leder efter två rundor. Kuchar har startat säsongen bra med ingen placering utanför de 25 bästa och var trea förra veckan på Hawaii. Han har de senaste åren varit en av de mest stabila spelarna på touren.

– Det är bäst att inte tänka på det och köra på. Man vet när man kommer hit att det kommer att behövas en massa birdies. Jag känner mig bra, spelet känns bra. Jag vet vart bollen går och jag vet att jag träffar mitten på klubbhuvudet, sa ledaren till tourens hemsida.

Räkna med att höra mycket av publikens speciella “Kuch”-ljud under de sista två dagarna.

Han leder ett slag före Michael Putnam och Bill Haas och två före Nick Watney, Scott Pinckney och Justin Thomas. Rookien Thomas var uppe i ledningen förra veckan på Sony Open och nu är han där igen.

Tre slag efter finns bland andra Ryan Palmer. Han var tio under par efter tio hål på Nicklaus Private-banan (han startade på tian). Men två bogeys på tvåan och trean förstörde hans chanser till att komma under 60 slag. 61 blev det till slut.

Även om scorerna alltid är låga här så tillhör den enda 59:an i tävlingens historia David Duval. Den kom när han gjorde det 1999 på sista rundan för att vinna tävlingen.

Bäste svensk är Carl Pettersson. Han är efter rundor på 68-69 på 36:e plats, åtta slag efter ledaren. En plats han delar med bland andra Phil Mickelson. Han såg ut att ha skakat av sig den mesta rosten efter att inte ha spelat tävling på länge när han avslutade med fem raka birdies för 66 slag.

 David Lingmerth är fyra slag sämre på 75:e plats och Jonas Blixt 110:e. De behöver bra rundor på lördagen för att klara kvalet inför den sista rundan.

 


Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24
FöljaNyheter
Scroll to Top