David Lingmerth var i särspel här för några år sedan. Nu startade han med 68 Foto: Getty Images – arkivbild

Följa

Birdiefesten har börjat

Det brukar vara låga scorer i Humana Challenge i Kalifornien. Torsdagen var inget undantag. Ledningen har Michael Putnam med 63 slag. Blixt, Lingmerth och Pettersson gick alla på 68 slag.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-23 Uppdaterad 2015-01-23

TV tider

Bild 1113116

Fredag: 21.00 – 01.00
Lördag: 21.00 – 01.00
Söndag: 21.00 – 01.00

Humana Challenge

Bild 1113117

Speldatum: 22 – 25 januari
Banor: La Quinta, Nicklaus Private och Palmer Private
Prispengar: 5,7 miljoner dollar

Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Inför: Franzén: ”Är Phil glad så är jag glad”

I öknen i La Quinta finns bra förutsättningar för golf. Mängder med banor, fint väder och vackra vyer över bergen. Och varje år när PGA-touren kommer på besök förvandlas de för medlemmarna krävande banorna till en birdiefest. I år är inget undantag.

De spelare som gick på par på den första rundan ligger för närvarande på 113:e plats.

I täten finns Michael Putnam som gick runt på 63 slag. Han gjorde bland annat sex birdies i rad på sista nio.

– Banan är i perfekt skick. Greeenerna är bra och jag gjorde många birdies på slutet av rundan. Slog bollen inom en till tre meter ofta och satte alla puttarna, så det måste man vara nöjd med, sa han till tourens hemsida.

Ett slag efter ledaren finns Francisco Molinari, Blake Adams, Mark Wilson, Scott Pinckney och John Peterson på åtta under par. Intressant med Adams är att 39-åringen precis är tillbaka efter att ha opererat in en ny höftled.

De bästa svenskarna, Jonas Blixt, David Lingmerth och Carl Pettersson gick alla runt på 68 slag och delar 29:e plats. Speciellt Lingmerth har goda minnen härifrån när han för några år sedan var nära att vinna här under sin första säsong på touren.

Men det gick trögt för en del av de stora namnen. Phil Mickelson gjorde sin säsongsdebut. Phil har gått ner en hel del kilon och sa att hans kropp känns bättre än på många år. Trots det räckte det bara till 71 slag.

En annan spelare som gått ner mycket är Jason Dufner. Det går knappt att känna igen honom från den Dufner som vann PGA-mästerskapen för några år sedan. Trots det blev det 76 slag. Även Luke Donald, den förre världsettan, hade det tufft med 75 slag.

Den siste svensken, Fredrik Jacobson, gick runt på par i sin första tävlingsrunda för året. Enligt en artikel i TC Palm har han under uppehållet opererats två gånger. En planerad för bråck och en oplanerad för blindtarmen.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-23
FöljaNyheter
Rulla till toppen