Efter 65 slag andra dagen tog Rory McIlroy över ledningen i Memphis Foto: Getty Images

Följa

McIlroy glänser i Memphis

Tre missade kvalgränser fick räcka.Nu är Rory McIlroy tillbaks där han hör hemma – i toppen.– Skönt att slippa kämpa för att klara kvalgränsen den här veckan, sa Rory efter andra varvet av FedEx St Jude Classic.

Text: Martin Strömberg • 2012-06-09 Uppdaterad 2012-06-09

Fed Ex St Jude Classic

Datum: 7-10 juni.

Bana: TPC Southwind, Memphis, Tennessee.

Prissumma: 5,6 miljoner dollar.

Regerande mästare: Harrison Frazar

Ställning

Läs mer:

Maggert leder på favoritbanan

Tevetider 

Lördag: 21-24

Söndag: 21-24

Under en rond som innehöll det mesta seglade McIlroy upp i ledningen i Memphis. Han gjorde eagle på trean och blandade sedan några birdies med bogeys innan han naglade en järnsjua en meter ifrån på par-femman, 16:e.

Och missade putten.

– Ja, det hade kunnat vara ännu bättre men jag är nöjd ändå. Det fanns många positiva signaler både i järnspelet och driverspelet och det är skönt att arbetet som jag lagt ner ger resultat.

Tre birdies sista fyra hålen förde honom till sju under par och ledning med ett slag före JB Holmes, Jeff Maggert och Kevin Stadler. Och trots att ingen spelare i historien vunnit US Open efter att också ha vunnit tävlingen före är det inget tvivel om att McIlroy vill vinna i Memphhis.

– Det enda jag fokuserar på just nu är att vinna den här tävlingen, sa världstvåan nöjt.

För svenskt vidkommande blev det lite blandad kompott andra dagen. Positiva varv från både Daniel Chopra (66) och Henrik Stenson (65) lyfte den duon till 12:e respektive 18:e plats.

För Fredrik Jacobson blev det till slut 72 slag och 18 tappade placeringar till en delad 52:a plats.

Robert Karlsson fortsätter att leta efter något slags form. Trots favoritbana och kanonstart, med birdies på ettan och tvåan, missade han kvalgränsen.

Han tog sig runt på 72 slag för andra dagen i rad och missade kvalgränsen med två slag.

 


Text: Martin Strömberg • 2012-06-09
FöljaNyheter
Scroll to Top