Jeff Maggert trivs på Southwind och leder efter första dagen av Fed Ex St Jude Classic Foto: Getty Images

Följa

Maggert leder på favoritbanan

Han har bara klarat tre kvalgränser i år.Men när han får spela på TPC Southwind så vänder allt för 48-årige Jeff Maggert – det var här han vann för sex år sedan.– Jag har alltid känt mig bekväm på den här banan, sa Maggert efter sin inledande 66:a.

Text: Martin Strömberg • 2012-06-08 Uppdaterad 2012-06-08

Fed Ex St Jude Classic

Datum: 7-10 juni.

Bana: TPC Southwind, Memphis, Tennessee.

Prissumma: 5,6 miljoner dollar.

Regerande mästare: Harrison Frazar

Ställning

Tevetider

Fredag: 21-24 

Lördag: 21-24

Söndag: 21-24

Maggert radade upp topplaceringar på touren under slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Men de senaste åren har präglats av rygg- och axelbesvär och Maggert har haft svårt att försvara sitt tourkort.

– Jag har haft lite problem men trivs väldigt bra just här, sa Maggert, som leder i Memphis tillsammans med landsmannen John Merrick.

Fed Ex St Jude Classic i Memphis är sista tävlingen inför US Open och mycket av snacket efter första dagen handlade om regerande US Open-mästaren Rory McIlroy och hans form, eller snarare brist på form den senaste tiden. Första dagen slutade med en 68:a för nordirländaren, som var relativt nöjd efteråt.

– Det fanns många positiva tecken idag. Resultatet hade kunnat vara mycket bättre men det är ändå godkänt, sa McIlroy, som missat kvalgränsen i sina tre senaste tävlingar.

Nu verkar han vara på väg att hitta formen lagom till sitt titelförsvar på Olympic Club utanför San Francisco. 

För svensk del startade Fredrik Jacobson bäst. “Fidde” var tre under tidigt i varvet men fick till slut nöja sig med en 69:a (-1).

För Robert Karlsson, som brukar spela bra just här i Memphis, slutade första varvet på två över par, samma resultat som Henrik Stenson och Daniel Chopra.


Text: Martin Strömberg • 2012-06-08
FöljaNyheter
Scroll to Top