Caroline Hedwall är redo att möta de bästa i veckans major Foto: Getty Images

Följa

Redo att möta de bästa

RANCHO MIRAGE: Caroline Hedwall gör den här veckan sin första start i Kraft Nabisco, årets första major. Men hon är redo att mäta sig med de allra bästa. – Jag är inte så långt ifrån de bästa i världen, säger hon till Svensk Golf.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-28 Uppdaterad 2012-03-28

Kraft Nabisco Championship

Bild 1115958 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Svenska deltagare

Svenskor till start:

Caroline Hedwall
Maria Hjorth
Anna Nordqvist
Sophie Gustafson
Karin Sjödin
Louise Friberg

Så sänder tv

Bild 1115959

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30
 

Det är en som vanligt avslappnad svenska som sitter på en uteservering i solskenet i Kalifornien. Men så har hon också radat upp placeringarna 12-12-6-5 i årets starter på LPGA. Nu när det är dags för årets första major tar hon det som vilken tävling som helst.

–  Nu första året så känns det som alla tävlingar är lika stora. Det är ju samma spelare man möter. Jag ser det som en vanlig tävling. Det är nog mer de äldre spelarna som går in mer för majors.

Caroline gör nu sin första hela säsong i USA efter att ha vunnit fyra tävlingar och blivit årets nykomling på damernas Europatour under 2011. Året toppades sedan med vinst i Solheim Cup och utmärkelsen ”Årets Golfare” i Sverige.

Ett år i Europa

Efter en säsong i Europa känner hon sig nu mer redo att tävla med de allra bästa i världen. Ett år som var lärorikt på många sätt.

– Det känns bra att jag fick ett år i Europa. Jag fick vara med i toppen mycket, lärde mig att hantera allt ståhej runt omkring med intervjuer och att bli intervjuad på engelska. Samtidigt fick jag bo hemma.

Annars trodde nog de flesta att efter en fantastisk amatörkarriär med VM-guld och vunna collegemästerskap skulle hon inte ha några problem att spela sig in i USA via kvalet hösten 2010. Men så blev det inte. Det gick som en dans fram till slutkvalet där hon blev 38:a och inte fick någon plats på touren. Några veckor senare vann hon kvalet till LET med nio slag.

– Precis innan jag åkte över till kvalet i USA tänkte jag, är det verkligen det här jag vill? Nu känner jag mig redo. Sedan lyckades jag ju klara mitt kort på LPGA på de starter jag fick.

Högst rankade svenskan

Efter sin fina säsongsinledning är hon nu den bäst rankade svenskan i världen. Den här veckan är hon 23:a och passerade Maria Hjorth som nu är en placering efter. Och någon överdriven respekt har hon inte för resten av startfältet.

– Nej, jag känner att jag inte är långt efter. Mitt spel har blivit mycket bättre. Jag har jobbat mycket över vintern med mitt järnspel och jag känner att mina dåliga slag är mycket bättre nu.  Och jag känner absolut inte att mitt spel har varit på topp de senaste veckorna utan att det finns mer att ge. Jag har bara spelat stabil golf.

Alltid 40 bollar

Det finns lite speciella saker som skånskan från Stockholm gör när hon spelar. Till exempel har hon alltid tre bollar som hon värmer upp med. Sedan finns det alltid två trepack bollar i bagen. Ettor och treor ena veckan och tvåor och fyror andra veckan. Även uppvärmningen har sin rutin.

– När jag värmer upp slår jag alltid precis 40 bollar. Förut slog jag alltid för mycket bollar. Så nu räknar jag till exakt 40.

Och vad händer om det inte känns bra efter 40 bollar?

– Det gör det alltid. Det har i alla fall inte hänt ännu. Sedan får man ju ta det för vad det är.

En sak som slår en när man ser ”Carro” på banan är att hon har nära till skratt och har lätt att skaka av sig dåliga slag.

– Det är något som jag blivit mycket bättre på. Förut kunde jag bli riktigt förbannad men nu kan jag bli arg direkt men det går över. Det är bara det att jag måste få ut det och sedan är det bra med det. Sedan kan jag gå vidare.

Även om det är hennes första start i Kraft Nabisco har hon spelat banan förut när hon spelade kvalet här för ett och ett halvt år sedan. Och den höga nivå som hon visat hittills under säsongen utan att egentligen få till det, kanske det kan bli något stort den här veckan.

Yani – i en klass för sig
Tippa vinnaren – vinn bag
Så sänds första majorn
Tävlingsbloggen: Ingen comeback av Friberg

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-28
FöljaNyheter
Rulla till toppen