Jarmo Sandelin är i delad ledning i Paris. Foto: Getty Images

Följa

Nytt hopp för Sandelin

43-årige Jarmo Sandelin har noterat två bogeyfria ronder och är med 13 under par en av två ledare när Vivendi Cup i Paris kommit halvvägs.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-09-24 Uppdaterad 2010-09-24

Vivendi Cup

Bild 1109798

Datum: 23-26 september
Spelplats: Golf de Joyenval, Chambourcy, Paris
Prispengar: €1 250 000

Starttider
Aktuell ställning
Race to Dubai Ranking

Tidigare artiklar
Sjuk Hanson drog sig ur
61:a av Edfors

Jarmo Sandelin har under sin långa karriär vunnit fem titlar på Europatouren, den senaste på Taiwan 2002. Men under senare år har han fått kämpa hårt för att behålla sin ET-licens. Så sent som i höstas fick han rädda sig kvar på touren via kvalskolan.

Även i år är han illa ute. Sandelin är med 74 925 inspelade euro inte bättre än 168:a på Race to Dubai-listan inför Vivendi Cup. Om han vill ha kvar Europatouren som sin arbetsplats även 2011 behöver han klättra upp till en topp 115-plats och dit är det långt. Spelaren på 115:e plats i nuläget – kuriöst nog smålänningen Pelle Edberg, som också spelar bra i Paris – har 179 000 på kontot vilket betyder att Sandelin med råge behöver dubbla sin inkomst under höstens tävlingar för att rädda sitt skinn.

Men det finns en behaglig genväg till förnyat tourkort och den stavas seger. Och en sådan finns inom räckhåll den här veckan. Efter öppningsronderna 65-66 (-13) leder Jarmo Sandelin Vivendi Cup tillsammans med engelsmannen John Parry. När duon går ut i ledarboll på lördagen har de tre slags marginal till närmaste konkurrenter.

Sandelin var med och högg i toppen efter två ronder även i Österrike förra veckan men föll då tillbaka till en 32:a-plats efter mindre bra spel lördag-söndag. Den här gången hoppas han att det ska bära hela vägen.

– Jag har spelat mycket bättre de senaste tre veckorna, och speciellt den här veckan, sa Sandelin till Europatourens hemsida.

– Hittills har jag inte slagit alltför många dåliga slag under de två första ronderna och kan jag fortsätta så här kommer jag att vara en lycklig man på söndag kväll. Jag har tidigare under året inte alls nått upp till den kapacitet som jag vet att jag har.

Jarmo Sandelin är inte den ende svensk som har tätkänning. Johan Edfors var visserligen inte i närheten av den drömgolf han presterade första dagen – 61 förbyttes mot en 74:a! – men han behåller en position högt upp på resultatlistan.

Edfors delar sjundeplatsen med bland andra Pelle Edberg, som efter ronderna 65-70 verkar mycket angelägen att skaffa sig fastare mark under fötterna när det gäller Race to Dubai-rankingen.

Kvalgränsen blev två under par. Det betyder att även Mikael Lundberg, Steven Jeppesen och Christian Nilsson får vara med och tampas om prispengarna lördag-söndag.

Vivendi Cup har spelats som pro-am på två banor de första två dagarna. I helgen är proffsen ensamma på Marly Course. 

Ryder Cup-duo i topp

Text: Jörgen Ohlson • 2010-09-24
FöljaNyheter
Scroll to Top