Johan Edfors tangerade årets bästa ET-resultat och hade 59 inom räckhåll. Foto: Getty Images

Följa

61:a av Edfors

Johan Edfors gick på 61 slag och leder Vivendi Cup med två slag. Ändå var han var en aning besviken. "Jag tror aldrig jag får en bättre chans än idag att gå på 59", var Johans kommentar.

Text: Jörgen Ohlson • 2010-09-23 Uppdaterad 2010-09-23

Vivendi Cup

Bild 1109786

Datum: 23-26 september
Spelplats: Golf de Joyenval, Chambourcy, Paris
Prispengar: €1 250 000

Starttider
Aktuell ställning
Race to Dubai Ranking

Tidigare artiklar
Sjuk Hanson drog sig ur

Johan Edfors, som inte vunnit på Europatouren sedan succéåret 2006 då han tog tre titlar, skulle egentligen inte ha spelat i Paris den här veckan. Men i sista stund hörde han sig för om det gick att få en plats och han kom in på en av de lediga inbjudningsplatserna.

Tur det, kan man tycka efter öppningsronden. Kungsbackaliraren gjorde tio birdies och en eagle och med sin 61:a tangerade han årets bästa enskilda score på Europatouren. Det gav honom en ledning med två slag före engelsmannen David Dixon.

– 61 är riktigt bra. Jag spelade stabilt och jag har sänkt många bra puttar, sa den 34-årige hallänningen på presskonferensen.

Men samtidigt kröp det under frågestunden fram att han inte var helt nöjd med sin dag.

– Jag var tio under par med fem hål att spela. På 14:e hade jag 80 meter kvar från mitt i fairway och gjorde bogey efter en onödig treputt. Jag tror aldrig jag får en bättre chans än idag att gå på 59.

Johan Edfors är 72:a på Race to Dubai-rankingen och är förstås angelägen om att klättra till en topp 60-plats på listan, ju förr desto bättre. Han vill inte missa tourfinalen i Dubai sista veckan i november.

Edfors var inte den ende svensken som hade en lyckad inledningsrond i Paris denna torsdag. Pelle Edberg och Jarmo Sandelin, som under höstens tävlingar har ambitionen säkra sina ET-kort för nästa år, öppnade båda med strålande 65-varv och delar femte plats. De har ett bra slagläge inför fortsättningen.

Vivendi Cup spelas under de första 36 hålen i pro-am-format på Golf de Joynevals två banor, Marly och Retz. Det bjöds på en sprakande birdiefest första dagen med 77 spelare på röd siffra.

Av resultaten att döma är Marly den snällaste av banorna. Där spelade åtta av de tio bästa på leaderboarden och där spelade alla de tre högst placerade svenskarna.

Peter Hanson skulle ha spelat Vivendi Cup men blev sjuk och fick så sent som på onsdagen lämna återbud. Nu är Padraig Harrington den ende Ryder Cup-spelaren i fältet. Irländaren inledde med 68 och delar 24:e plats.

Ratad Casey tar för sig

Text: Jörgen Ohlson • 2010-09-23
FöljaNyheter
Scroll to Top