Damerna siktar på guld i Lag-VM i golf

Golf: Lagen som ska representera Sverige i VM i Adelaide, Australien, i oktober är uttagna. Både damerna och herrarna siktar på medalj - i damernas fall guld!

Lagen som ska representera Sverige i VM i Adelaide, Australien, i oktober är uttagna. Både damerna och herrarna siktar på medalj - i damernas fall guld!

De tre damerna som representerar Sverige är Anna Nordqvist, Torshälla GK, Caroline Hedwall, Barsebäck GCC och Pernilla Lindberg, Bollnäs GK.

Anna Nordqvist är den enda som har VM-erfarenhet - ett VM-silver från Sydafrika 2006. En silvermedalj som gav en lite bitter eftersmak: Svenskorna gick och väntade på särspel, men det blev aldrig något och därmed rök chansen till guld.

Förbundskapten Walle Danewid är kapten för både för damerna och herrarna i Australien:

- Det här är de tre bästa amatörtjejerna i Sverige för närvarande, och de fungerar bra ihop som grupp. De har olika egenskaper som är viktiga under en VM-turnering.

- Vi siktar på medalj, och då av ädlaste valör, dvs guld!

Damernas VM avgörs på Grange Golf Club, Adelaide, 8-11 oktober.

Herrarna, som spelar sitt VM helgen efter damerna, 16-19 oktober på Grange Golf Club och Royal Adelaide Golf Club, representeras av tre stockholmare: Pontus Widegren, Stockholms GK, Jesper Kennegård, Kungsängens GCC och Henrik Norlander Djursholms GK. Målet är även här medalj, enligt förbundskapten Danewid:

- Då krävs att samtliga tre spelar på topp. För godkänt krävs en topp 6-placering. Vi har under året varit bra på slagspel, men något sämre i match. VM är slagspel, så det bådar gott.

Värsta konkurrenterna är Australien, USA och Holland, Frankrike, Spanien och Tyskland.

Lag-VM avgörs över 72 håls slagspel, där de två bästa resultaten/lag och dag räknas.

Coach för damerna är Marcus Håkansson och för herrarna Peter Svallin.

För mer information kontakta:

Walle Danewid, förbundskapten, 0706-70 05 08, walle.danewid@sgf.golf.se

Ingemar Nyman, chef idrottsavdelningen Svenska Golfförbundet,
0704-83 22 72, ingemar.nyman@sgf.golf.se