SAS Masters blir bland de största i Europa

Europatourtävlingen SAS Masters storsatsar inför framtiden och signerar mångmiljonkontrakt med Bro Hof Slott Golf Club. Nordens årligen största återkommande evenemang som i år avgörs på Arlandastad Golf 14-17/8 har storslagna planer. Tävlingen skall bli en av de största i Europa och i ett led för att uppnå detta kommer tävlingen i framtiden spelas veckan efter British Open.

Europatourtävlingen SAS Masters storsatsar inför framtiden och signerar mångmiljonkontrakt med Bro Hof Slott Golf Club.

Nordens årligen största återkommande evenemang som i år avgörs på Arlandastad Golf 14-17/8 har storslagna planer. Tävlingen skall bli en av de största i Europa och i ett led för att uppnå detta kommer tävlingen i framtiden spelas veckan efter British Open.

- Det är varje arrangörs dröm att ha tävling veckan efter British Open och något vi strävat efter i nästan 20 år. Vi är oerhört glada att Europatouren gett oss den möjligheten. Det tyder på att de ser oss som en väldigt viktig aktör, säger tävlingens VD Fredrik Nilsmark.

Nyheten får stor påverkan på framtida spelplatser. Under 2009 kommer tävlingen spelas på Barsebäck Golf & Country Club 23-26/7. De nästkommande åtta åren (2010-2017) kommer tävlingen att avgöras på Bro Hof Slott Golf Club utanför Stockholm.

- Som ett led i vår ambition att vara en av Europas bästa anläggningar är det viktigt att ha en stortävling. Att få veckan efter British Open ger oss möjlighet att få hit de bästa spelarna, säger Bro Hofs VD Björn Örås.

Kontraktet med Bro Hof ger SAS Masters ytterligare finansiell kraft och att tävlingen under så lång tid förläggs till ett och samma ställe är positivt enligt Fredrik Nilsmark.

- Det finns klara fördelar med att ligga på samma ställe. Att dessutom få göra det på en av Europas allra bästa anläggningar känns väldigt inspirerande.

Svenska Golfförbundets ordförande Björn Nordberg ser också fram emot samarbetet med tillförsikt.

- För SGF och golfens fortsatta utveckling i Sverige är det viktigt att kunna erbjuda golfarna en Europatourtävling av hög kvalitet. Genom avtalet med Bro Hof skapas förutsättningar för en högklassig tävling samt handlingsutrymme de närmaste åren för en fortsatt utveckling av SAS Masters, menar Björn Nordberg.

För Barsebäck Golf & Country Club blir det nionde gången som Masters kommer till Skåne i samband med tävlingen 2009.

För mer information kontakta

Fredrik Nilsmark, VD SAS Masters
0706-78 58 58


Björn Nordberg, Ordförande Svenska Golfförbundet
0705-72 31 99

Björn Örås, VD Bro Hof Slott Golf Club
0705-26 79 97.