Golfspelet ökar i Sverige

Nya siffror från Svenska Golfförbundet visar att golfspelet i Sverige har ökat med 4 % i år trots snöovädret i påsk som kostade miljoner. Golfen bevisar åter att den är den största upplevelseindustrin.

Under juni månad bokades 1.315.000 golfronder, en ökning med nästan 100.000 rundor där 40% bokades via Internet vilket också är nytt rekord. Hittills i år har 3,1 miljoner golfrundor bokats.

Med mer än 500 golfanläggningar och drygt en miljon golfare så är Sverige det golftätaste landet i världen. Golfen i Sverige bedöms omsätta drygt tio miljarder och sysselsätter ca 5000 personer.

- Med 87.000 fler spelade ronder i Juni 2008 jämfört med samma månad förra året så belägger vi trenden att golfspelet ökar i Sverige säger Bo Bengtsson, VD för SGF Golfsystem AB, ett dotterbolag till SGF som driver det gemensamma bokningssystemet GIT som alla Sveriges golfklubbar använder. Enda hacket i kurvan är de dagar i slutet på mars början på april då det kom snö i hela Sydsverige som innebar upp mot 80.000 insnöade golfronder. Vi kan också tydligt visa att de klubbar som ger stor tillgänglighet genom att ha alla tider utlagda på vår internetbokning ökar sin beläggning.

- Vi får ett tydligt belägg för att golfen fortsätter att växa i Sverige, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet. Golf konsumeras på ett annat sätt idag och alla de förnämliga anläggningar vi har som erbjuder kvalitativ fritid kan fortsätta att utvecklas. Den här statistiken är speciellt glädjande i ett läge där
förändringen som lett till någon procents medlemstapp hos våra anslutna klubbar har setts som tecken på en nedgång. Nu kan vi påvisa att golfen står stark och att vi och våra medlemsklubbar kan fortsätta att anpassa oss till nya konsumtionsmönster och samhällstrender, avslutar Håkansson

För kontakt

Gunnar Håkansson                                                         
Generalsekreterare, SGF                                                  
Tel: 08-6221525    

Bo Bengtsson     
VD, SGF Golfsystem AB                                                         
Tel: 0708-366302