Världsspelare till Scandinavian Masters

Årets startfält i Scandinavian Masters är på väg att bli verkligt starkt, bland annat kommer regerande US Open segraren Michael Campbell.

- Vi är mycket glada och stolta att redan vid den här tidpunkten kunna presentera en rad världsspelare för årets Scandinavian Masters på Barsebäck i augusti, säger Staffan Östlund, vd Scandinavian Masters AB.

- Det är glädjande att konstatera att vårt hårda arbete med att utveckla evenemanget till yttersta världsklass börjar få gehör ute i de översta spelarlagren. Scandinavian Masters har blivit en tävling man pratar om ute på världstourerna, fortsätter Staffan Östlund.

Klara spelare:

Michael Campbell, Nya Zeeland: Fick sitt definitiva genombrott i fjol då han vann US Open på Pinehurst. Vann också World Matchplay Championships på Wentworth. En av världens bästa spelare, just nu rankad på 13:e plats.

Todd Hamilton, USA: En av de segerrikaste spelarna på Japan-touren skrev in sig i historieböckerna 2004 då han vann British Open efter särspel mot Ernie Els.
Hamilton spelar på PGA-touren i USA och gör Sverigedebut i samband med årets Scandinavian Masters.

Brad Faxon, USA: Enormt meriterad dubbel Ryder Cup-spelare som nu gör debut i Scandinavian Masters. Faxon har vunnit åtta gånger på USA-touren, senast i fjol då han segrade i Buick Championships.

Mark Hensby, Australien: Titelförsvarare i Scandinavian Masters då han tillsammans med caddien Fanny Sunesson besegrade Henrik Stenson i ett särspel på Kungsängen-banan förra året.
Hensby är en vinnare även på PGA-touren i USA och en given förhandsfavorit också i år.

Henrik Stenson, Sverige: Sveriges bäste golfare är rankad på 17:e plats i världen. Spelar Scandinavian Masters på hemmabanan och har varit nära att vinna tävlingen vid ett flertal tillfällen. Var i särspel i fjol på Kungsängen.

Fredrik Jacobson, Sverige: Gör i sommar ett av sina numera sällsynta besök i Europa. Spelar fulltid på USA-touren och har avsagt sig medlemskapet på Europatouren. Fredrik visade att vi kan ha högt ställda förväntningar på den här säsongen med en fjärdeplats i Doral Championships häromveckan.

Jesper Parnevik, Sverige: Sveriges segerrikaste herrgolfare genom tiderna är en given publikfavorit var han än spelar. Har vunnit Scandinavian Masters två gånger och har hittat tillbaka i gammalt gott slag. Var bland annat tvåa i Bob Hope tidigare i år.

Scandinavian Masters är det största årligen återkommande idrottsevenemanget i Norden. Tävlingen har spelats sedan 1991 och i år går Scandinavian Masters på Barsebäck Golf & Country Club den 3-6 augusti. Årets prissumma är två miljoner Euro. Den högsta prissumman någonsin i tävlingens historia.

För frågor vänligen kontakta:

Staffan Östlund vd Scandinavian Masters 08-622 15 94, 0705-55 33 75