Längst till vänster står en pojke i blå tröja och brunt hår, bredvid står en tjej med håret uppsatt och en grå tröja, bredvid henne står en tjej i blå tröja och uppsatt hår och bredvid henne står en pojke i blå tröja med brunt hår

Vinnarna har korats i Sveriges största ungdomstävling

Helgens spelare på Huvudstaden GK ska ”klappa sig själv på axeln” efter finalspelet i Skandia Cup. Även om spelet gått bra eller mindre bra har spelarna varit väldigt glada över att de tagit sig hela vägen till riksfinalen och att ha fått uppleva stor tävling som denna.

I klassen för pojkar tretton år blev det olidligt spännande när alla tre spelare i ledarbollen kom in på exakt samma slutresultat. Direkt efter ”scoringarea”  laddade Ludvig Eriksson Eksjö GK, Lukas Forsström, Onsjö GK och Wilmer Ederö, Landeryds GK upp för ett särspel. Lukas Forsström vann tillslut på det tjugonde hålet. I tjejklassen bland trettonåringar vann Emma Henningsson från Gränna GK med hela fem slag.

Bland pojkar och flickor fjorton år tog Nils-Emil Lundqvist, Linköpings GK och Ester Fägersten, Hills GK hem segern.

Med dagens bästa resultat på minus 2 slag (68) vann två glada spelare, Sara Ericsson, Lidingö GK och Ludvig Eriksson, Stockholms GK i klassen för femton år.

Simon Björkén, Hudiksvalls GK höll i spelet från gårdagen och kan nu se sig som segrare i Skandia Cup för killar sexton år. Andrea Grimberg-Lignell från Hills GK tog hem titeln i tjejklassen.

Alla vinnare av riksfinalen i Skandia Cup blir uttagna till Nordic Junior Match 2016, en landskamp mellan Danmark, Norge och Sverige som går av stapeln på Ljungbyhed GK i oktober. Vi håller tummarna för dagens finalister att de visar Danmark och Norge vem som är bäst.

Bilden. Segrarna i fyra av åtta klasser: Ludvig Ericsson, Stockholms GK – P15. Andrea Grimberg-Lignell, Hills GK – F16. Sara Ericsson, Lidingö GK – F15. Simon Björkén, Hudiksvalls GK – P16.

Resultat

Bilder

 

Skribent: Rebecka Arneryd

 

Fler nyheter

  1. Teen Cup Riksfinal 2023
  2. Teen Cup

    Teen Cup Riksfinal 2023

    Helgen den 2-3 september ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Varbergs Golfklubb.

    Den 48:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 209 klubbar och startade sin resa mot finalen. Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

     

    Följ tävlingen här

     

    Anslagstavla

    Parkering 1

    Parkering 2

    Information från klubben

  3. Teen Cup Riksfinal 2022
  4. Teen Cup

    Teen Cup Riksfinal 2022

    Helgen den 27–28 augusti ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Örebro City Golf & Country Club.

    Den 47:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 205 klubbar och startade sin resa mot finalen.  Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

    Följ tävlingen här

  5. Riksfinalen avgjord
  6. Teen Cup

    Riksfinalen avgjord

    I helgen så har Teen Cup Riksfinal avgjorts på Trummenäs Golfklubb. Det har tävlats i åtta olika klasser, och nu har åtta vinnare korats.

    Inför tävlingen såg det vädermässigt något oroande ut. Men trots en del vind och lite regn så kan vi glädjande konstatera att tävlingen har spelats precis som planerat. Spelarna har kämpat på bra under helgen och bjudit på en hel del fin golf av samtliga, men inte minst av segrarna:

    F13: Olivia Andersson Törner, Saltsjöbadens Golfklubb.

    P13: Edwin Sjödin, Lidingö Golfklubb.

    F14: Emma Larsson, S:t Arild Golfklubb.

    P14: Linus Råstedt, Landeryds Golfklubb.

    F15: Amanda Gyllner, Gävle Golfklubb.

    P15: Neo Berg, Göteborgs Golfklubb.

    F16: Ida Lindqvist, Timrå Golfklubb.

    P16: Nils Svanberg, Saltsjöbadens Golfklubb.

     

    Stort tack till Trummenäs Golfklubb som arrangerat tävlingen på ett utmärkt sätt. Tack också till alla spelare, och vi hoppas att ni har haft en rolig helg. Och till sist, stort grattis till alla segrare!

    Resultat

    Bilder