Två Hole In One första dagen på Skandia Tour Elit

Första dagen på Skandia Tour Elit är nu över. Klockan 07:30 i morse gick första bollarna ut med 36 hål att spela framför sig. Tio timmar senare har samtliga spelare lämnat recording area och bland resultaten hittar finns många birdies, en och annan eagle och hela två Hole In One.

Första omgången i år på Skandia Tour spelas den här helgen. Skandia Tour Elit spelas på Laholms GK i Halland. Det har varit två häpnadsväckande rundor då det har bjudits på Hole In Ones från både killarna och tjejerna. Marcus Svensson har tagit ledning med ett slag bland pojkarna och i flickklassen är det Sara Kjellker och Mimmi Bergman som imorgon kommer att slåss om förstaplatsen.

Flicka i röd tröja slår ut från en tee med drivern uppsvingad ovanför huvudert.
Sara Kjellker i sitt utslag på 18e hålet.

- Jag var noga med vart jag skulle landa bollen eftersom att greenerna är så hårda. Jag var stabil i järnen vilket gav mig birdiechanser, speciellt sista 18. Jag laddar upp inför morgondagen som att det vore vilken tävlingsdag som helst, sen får jag tänka på att svinga lugnt och försöka sätta några puttar. Jag gillar den här banan mycket och kombon med hårda greener och att den är ganska kort gör den ännu bättre, meddelar Sara Kjellker från Ljunghusens GK efter dagen.

Tillsammans delar hon ledningen med Mimmi Bergman, Lannalodge Golfresort, på fyra över par.
- Jag hade riktigt bra utslag idag, det stora problemet var greenerna, det var omöjligt att få stopp på bollen! På ett sätt var det också bra för hade man rätt linje så var det enkelt att få bollen i hål,  berättar en glad Mimmi utanför recordning area.

Många spelare delade Mimmis åsikter och i övrigt var de flesta mycket nöjda med banan, som är i toppskick den här helgen.

Någon som höll med om det var Marcus Svensson från Halmstad GK som efter dagen är i ledning med ett slag på totalt minus fem (-5). Jag spelade riktigt bra första 27 hålen, fokuserade mycket på vart jag skulle landa bollen och höll mig till det, men i slutet vart jag trött och tappade. Imorgon ska jag försöka utöka min ledning med så många slag som möjligt, fokusera på mitt eget spel och ta revansch på 17:e hålet där jag gjorde bogeys båda rundorna, säger han och skrattar.

Utöver att vi har tre ledare i tävlingen så var det två spelare som kunde åka hem lite extra glada idag. Pi-Lillebi Hermansson (Stockholms GK) och Christoffer Pålsson (Vasatorps GK) lyckades med bedriften att slå bollen i hål på ett slag. Christopher på det fjärde hålet och Pi-Lillebi på det andra. På hålet innan gjorde hon birdie och efter sitt drömslag på tvåan gjorde hon två birdies till, minus fem på fyra hål med andra ord. Inför morgondagen är hon delad fyra på plus sju slag.

Spelare som önskar mjukare greener samt gillar att spela i regn har förmodligen en drömrunda framför sig, eftersom detta är vad som utlovas om man tittar på morgondagens väderprognoser. Trots det har vi 18 spännande hål att se fram emot då många är sugna på att ta hem vinsten i årets första omgång på Skandia Tour. 

Resultat

Startlista rond 3

Bilder från dagen

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)