Här är 2016 års svenska juniormästare i slagspel

Idag har vi fått se golf i sin allra bästa form, en kämpaglöd utan dess like, ett nytt banrekord och rejält många birdies. Vi har också fått två nya svenska juniormästare i slagspel – Pi-Lillebi Hermansson och Jesper Svensson.

Idag spelades den sista och fjärde ronden i JSM Slag och många spelare lämnar Sollentuna GK, som var värd för tävlingen, med en bra sista rond. Under tävlingens gång har spelarna fått känna på ett flertal olika moment då det regnat, blåst och även varit soligt.

- Sol, vind och vatten är några gamla ord som en av våra medlemmar var först med för en lång tid sedan, Kenneth Gärdestad. Han var alltså med och skrev texten till denna låt, berättar tävlingsledare Tomas Lindgren på prisutdelningen.

Bäst av alla att hantera dessa olika moment var Jesper Svensson från Bro-Bålsta GK och Pi-Lillebi Hermansson från Stockholms GK. Båda två tog sin seger på ett spektakulärt sätt och gav publiken ett riktigt underhåll.

Jesper, som har varit högst upp på leaderboarden sedan rond 1, fick igår sällskap av Philip Jensen från Ljunghusens GK. De gick ut i morse på -5 men Jesper drog snabbt ifrån då han gjorde en birdie på det andra hålet. Under sin rond lyckades han med fyra birdies, en eagle och två bogeys. Vid det nionde hålet bjöd han på en riktig publikshow då han vid sitt inspel på 120 meter träffade greenflaggan och fick en två meter lång birdieputt kvar (som han givetvis satte). Totalt slutade spelaren från Bro-Bålsta GK på nio under par (-9), två slag före sin medspelare Philip Jensen och även Jakob Hansson som fick till spelet och gick på fem under par för dagen.

- Det känns jättebra att jag höll ledningen hela vägen. Det var framför allt rond 1 som jag spelade bra. Både under rond 2 och 3 kändes det inte så bra, så jag är nöjd över att jag gick på par då även om formen inte satt helt. Idag har jag försökt träffa många greener bara fortsätta hålla spelet uppe och det har jag lyckats med. Det är min tredje tävling i Sverige sedan jag kom hem för sommarn från college i USA. Min coach är här så det är kul att visa vad jag går för. Jag vann JSM Match för två år sedan, så att nu ta hem slagspelet känns riktigt bra, det var ett av mina mål, berättar Jesper efter prisutdelningen.

Och någon som vet hur det känns att nå sina mål är vinnaren i flickklassen Pi-Lillebi Hermansson som inte endast tog hem vinsten utan också satte nytt banrekord på Sollentuna GK.

Pi-Lillebi sätter en lång putt för birdie. Hon håller handen knuten och skuttar fram mot hålet för att hämta sin boll.
Pi-Lillebi sänker sin fjärde birdie i rad på det nionde hålet.

- När jag pratade med min familj igår kändes det ganska tungt att jag låg på åtta över par, men de pushade mig och sa att det är bara att gå sju under par för att ta dig till toppen. När vi pratade om det då skämtade vi endast, men det satt ändå kvar i huvudet till idag. Min taktik var att spela alla par fem som par fyror och par fyra som treor. Jag hade riktigt många greenträffar, allt inom mitt spel klaffade. Jag har haft två mål inför denna säsong, att ta ett banrekord och vinna JSM Slag och Match och att uppfylla två av dessa på samma gång känns grymt.

Pi-Lillebis scorekort var ett hett samtalsämne bland åskådarna. Från och med hål 6 gjorde hon hela sju birdies i rad! Det tog henne till toppen men inte till ensam ledning. På det sista hålet såg hon till att sänka en lång putt för ytterligare en birdie, nytt banrekord och senare visade det sig att den även avgjorde vinsten. Det var spännande in i det sista då den dåvarande ledaren Matilde Stenqvist (Ullna GC) gick i ledarboll och Pi-Lillebi två bollar framför. Matilde hade även hon en birdieputt på sista hålet som hon missade. Därmed var segern klar för Pi-Lillebi.  

Om en månad är det dags för ytterligare ett junior-SM och då blir det match. Vi kommer förhoppningsvis få se mer av dessa vinnare vilket vi också ser fram emot. 

 

Resultatlista

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)