två tjejer som kramar om varandra

Stort startfält har reducerats efter första dagen på JSM-Match

Senare i år spelas Ryder Cup. Men en av Sveriges största tävlingar i matchspel startade redan idag. Många tappra spelare har kämpat ute på Kumla golfklubb där Skandia Tour Elit omgång 4 hålls. Hela 96 ungdomar, med stöttande nära och kära, intog banan tidigt i morse inför juniorernas svenska mästerskap i matchspel, JSM-Match 2016.

64 pojkar och 32 flickor har vandrat runt idag på Kumla GK där JSM-Match hålls. Efter dagens spel har det skalats ner till 16 stycken av vardera pojk och flickklass. Killarna har haft det något jobbigare idag då de har spelat två varv i denna värme, men de har inte klagat.   

Det fanns både glada och några med mindre leende på läpparna bland spelarna efter dagens första tävlingsrunda. Men de flesta har varit nöjda och glada med dagen ändå, om inte annat har de njutit av den fina utsikten över Nordsjön som Kumla golfklubb är omringad av.

Vi har haft två riktigt jämna matcher som inte avgjordes förrän efter 21 hål, Viktor Lindgren från Haninge GK och Oskar Lundström från Hagge GK fick kämpa lite extra länge för respektive vinst.

2016 är det extra roligt att spela ett matchspel eftersom Ryder Cup äger rum i september senare i år. När det gäller matchspel krävs det alltid andra kvalitéer som spelare för att lyckas. Du spelar hela tiden mot endast en motståndare och även om spelet inte går som man tänkt sig gäller det att aldrig ge upp kampen. Vi har genom åren sett många historiska vändningar i just matchspel, inte minst i Ryder Cup sammanhang.

Henrik Stenson, vår nyblivna majorvinnare och superstjärna, har haft en stor roll för Europa i flera Ryder Cup-sammanhang och kommer troligen att ha det även i år. Kanske en ny matchspelsmästare och framtida Ryder-Cup spelare kommer att visa framfötterna just denna vecka, här på Kumla Golfklubb?

En möjlig sådan spelare är tävlingens bäst rankade kille, Tim Widing, som idag vann sin andra match med 5&4.

Reslutat Pojkar

Resultat Flickor

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)