Marcus och Mimmi tog hem segern i Laholm

Det blev ett spännande upplopp i pojkklassen under sista ronden på Skandia Tour Elit omgång 1, men efter att Marcus Svensson sänkte en putt på 25 meter på 17e hålet var segern klar. I flickklassen var det Mimmi Bergman som dominerade början till slut.

- Det känns väldigt roligt att få åka hem med en vinst. Jag kom hit för att ha roligt och har egentligen inte hunnit träna så mycket inför säsongen än, så nu är känslan inför kommande veckor riktigt bra! Än så länge har jag lagt mest energi på plugget, men i sommar blir det ändring på det, berättar en lycklig Mimmi efter dagen. Jag vill tacka min supporterskara som har följt mig idag, ni har gett ett bra stöd även om ni slapp leta efter bollar nämnde spelaren från Lannalodge Golfresort till de som följt henne under dagen på prisutdelningen.  

Med dagens lägsta score på minus fyra slag (-4) vann Mimmi stort i flickklassen, totalt på par. På andra plats kom Sara Kjellker från Ljunghusens GK, sex slag efter vinnaren på totalt +6.

På killarnas sida var det mer spänning om vem som skulle ta hem segern. Marcus Svensson från Halmstad GK gick ut med en ledning på ett slag. Han började dagens runda bra, men efter en dubbel på det femte hålet blev han osäker. Philip Lindblom (Örebro City G&CC), som även han gick ut i ledarboll jagade tätt bakom. Ända fram till det 15e hålet hade Marcus kontroll över ledningen, men efter att han gjort några missar på hål 15 och 16 var han och Philip lika.

Som Marcus nämnde för Skandia Tour under gårdagen så var ett av hans mål idag att ta revansch på hål 17 och det gjorde han ordentligt. Genom att sänka en 25 meter lång putt för birdie satte han press på sin motståndare och utökade sin ledning med ett slag. Trots en birdie på sista hålet lyckades inte Philip ta in på Marcus.

- Det känns jättekul att ta hem första omgången på Skandia Tour i år. Jag vann en elit för två år sen så det känns bra att jag lyckades igen. Min tankegång på banan var bra ända fram till femte hålet, därefter kändes det ganska jobbigt, men känslan nu efteråt är grym.

Marcus har tidigare tagit hem några stora tävlingar som bland annat Boys Amateur Championship under 2015 och tidigare i veckan annonserades det att han tilldelats ett Wild Card till Nordea Masters 2016. Med andra ord kommer vi att få se mer av spelaren från Halmstad GK.

Stämningen på årets första omgång på Skandia Tour har varit mer än bra. Det har varit många glada återseenden bland spelarna och många lämnar nu Laholms GK med mersmak inför säsongen.

Resultat

Bilder från helgen

 

Text och bild: Frida Bräster/Rebecka Arneryd

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)