Ledarna stod pall för trycket

Det var aldrig något större snack om vem som skulle segra i flickklassen. Hemmaspelaren Sofie Babic har varit säkerheten själv i tre dagar och imponerat från start till mål. Efter att ha slagit 205 slag, fem under par, vinner Sofie sin första Teen Tour Elite med fem slag till godo till tvåan Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb. I pojkklassen blev det desto jämnare. Till slut fick Leo Johansson, Halmstad Golfklubb, lyfta bucklan efter att ha avgjort med en imponerande birdie på sista hålet.

I pojkklassen blev det verkligen ett tätt race genom hela rundan. Framemot slutet blev det dock Leo Johansson och Hugo Thyr, Lidköpings Golfklubb, som stod i fokus. Efter en dramatisk avslutning, med en dubbelbogey på 17:e hålet och en eagle på 18:e hålet, så slutade Hugo på 205 slag totalt, fem under par. I och med detta så behövde Leo en birdie på 18:e hålet för att stå som segrare efter tre rundor, vilket han lyckades med. Leo tog därmed sin första vinst på Teen Tour Elite. 

Sista juniortävlingen någonsin, detta på hemmabanan Laholms Golfklubb, några dagar innan färd tillbaka till USA för collegestudier. Det är klart man ska passa på att vinna då! Så antar vi att Sofie Babic tänkte när hon anmälde sig till omgång fem av Teen Tour Elite. Sofie ryckte åt sig ledningen tidigt under första ronden och släppte sen aldrig riktigt in någon annan i leken. Med en totalscore på 205 slag vann Sofie sin första Teen Tour Elite, fyra slag framför tvåan Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb. På tredjeplats slutade Saras klubbkompis, Vendela From på 211 slag. 

Vi tackar Laholms Golfklubb, alla spelare, alla funktionär och alla andra som har haft med tävlingen att göra. Det har varit tre väldigt lyckade tävlingsdagar här i Halland. Till sist säger vi stort grattis till Sofie Babic och Leo Johansson, segrare av Teen Tour Elite #5. 

Slutresultat

Bilder  

Skribent: Ludvig Forssman 

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)