En kille i blå tröja och en tjej i svart tröja står tillsammans med varsin pokal i handen

Ledarna höll ihop spelet hela vägen

Ännu en dag fylld med sol på Falköpings GK och gårdagens ledare i pojk och flickklassen behöll sin placering. Vinsterna för båda segrarna innebar förstagångs seger på Skandia Tour Elit.

Finalronden blev inte fullt så spännande som man i förväg kunde tro, den andra och sista dagen av SkandiaTour Elit på Falköpings GK kom istället att bli en enkel segerpromenad i både pojk och flickklassen. Elis Svärd från Salems GK och Amanda Linnér från Hills GK vann.

-  Idag började ronden väldigt bra, fick dock en svacka efter att ha spelat de första nio hålen. Kände att nervositeten började komma, men tack vare att närspelet höll i sig räckte det hela vägen fram. Självförtroende kom framförallt tillbaka på sjunde hålet då en Birdie trillade i och medspelaren Jakob som låg precis bakom mig gjorde en Bogey, berättar Elis Svärd om dagens runda.

Elis vann på -9 med tre stabila ronder på 69 slag. Tre slag därefter kom Jakob Hansson från Haninge GK.

Amanda Linner från Hills GK är riktigt glad över sin vinst och drog slutsatsen att träning ger utdelning.

- Dagens rond flöt på hela dagen och det var inget speciellt som stack ut.

På nionde hålet sänkte Amanda sitt andra slag för en eagle. Hon tog hem segern med hela 8 slag i flickklassen, därefter kom Elin Esborn från Delsjö GK. Hemmaspelare Elin Odh från Falköpings GK hade dagens bästa resultat bland tjejerna på – 2, Elin hamnade totalt på en tredje plats.

En del spelare tyckte att greenerna varit den största utmaningen under sista dagens rond. På vissa hål har de kämpat med något svåra flaggplaceringar på bland annat artonde och sjunde hålet där det gällde att lägga bollen på ”rätt sida av hålet”.

Skandia Tour Elit omgång två har fortsatt att leverera med många bra resultat och även ett flertal Eagels som trillat i, vilket medverkat till många glada spelare. Vi vill tacka Falköpings GK för en fantastiskt bra helg och nu laddar vi för nästa Skandia Tour Elit som tar oss till Sollentuna GK.

Resultat

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)