Tjej i rosa tröja och vit keps slår ett slag ur en bunker på en golfbana

Jämn topp i ledning

Första dagen på Skandia Tour Elit #5 har det inte varit alldeles enkelt. Efter en lång dag på Arvika GK har ingen spelare stuckit iväg ordentligt i ledning vilket gör att det kan hända mycket sista dagen.

På killsidan leder Joacim Åhlund från Gävle GK på minus ett totalt efter dagens två ronder. Ett slag därefter jagas Joacim av fyra tävlandes som ligger på par. Det kan med andra ord hända mycket imorgon.

I ledning bland flickorna ligger Linn Grant från Rya GK, med dagens bästa första rond på par.

- Har inte alls hunnit träna så mycket de senaste veckorna, när jag slog på rangen i morse kändes det väldigt dåligt, men gick ändå bra första rundan. Arvika GK är en rolig bana men klurig på sina ställen, berättar Linn.

Många spelare har efter dagens två ronder insett att Arvika GK är knepigare än man kan tro. En del hål är relativt korta vilket lätt kan göra att man tror att det ser enklare ut än vad det faktiskt är. Slutsatsen några tog är att det gäller att spela väldigt strategiskt för att gå en riktigt låg score på Arvika GK.

Även om det varit tufft har många birdies trillat i och även några riktigt bra eagles. Igår på inspelsdagen gjorde Ludvig Eriksson från Stockholm GK Hole In One på 12:e hålet.  

Värdeförhållandena har varit bra med skön temperatur och mestadels sol som vi hoppas håller i sig till morgondagens sista rond, då vi ska se vem som kommer ta hem segern av Skandia Tour Elit omgång 5. 

Reultat 

Startlista 

Bilder 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)