Vem kommer att få kalla sig för Svensk Mästare?

Tätstriden drar ihop sig inför finalrundan. Morgondagens avslutade runda av JSM kommer att avgöra vilka som får de åtråvärda JSM-medaljerna med sig hem, och vem som kan titulera sig som Svensk Mästare

I flickklassen stod Ringenäs Golfklubbs Ingrid Lindblad för en mycket bra runda när hon tog sig runt alla arton hålen på endast 65 slag (-7). Detta innebär att Lidingö Golfklubbs Sara Ericsson alltjämt är i ensam ledning, men avståndet ner till tvåan har krympt jämfört med gårdagen då Sara hade sju slag ner till tvåan, efter idag har hon "bara" fyra slags ledning. 

I pojkklassen bjöd Viktor Hagborg Asp på en lysande runda. 64 slag (-8), tog Viktor sig runt på. Viktor menade på att "allt klaffade idag", och han hoppas på att han även imorgon kan stå för en bra runda. En bra runda imorgon kommer att krävas av Viktor om han ska kunna lägga vantarna på JSM-pokalen, för att bakom honom jagar ett stort gäng med spelare som alla hoppas på att ta hem segern. Totalt finner vi fem spelare inom tre slag från ledningen.

Efter dagens runda drogs en CUT, där de 24 bästa flickorna och 45 bästa killarna (plus delningar), kvalificerade sig för att få spela under finaldagen och resterande fick packa väskorna och åka hem. Flickornas CUT drogs på 223 slag (+7) och Killarnas CUT drogs på 225 slag (+9).

 

Finaldagen drar igång kl.08:00. Nedan finner du resultatet efter dagen och startlistan inför finaldagen.

 

Resultat

Startlista

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)