Imponerande spel i JSM Klubblag

Två av tre dagar är över i finalen för Skandia JSM Klubblag 2017. Imorgon avgörs det vilket junior-klubblag som är Sveriges bästa och finalmatchen spelas mellan Ljunghusens GK och Stockholms GK som hittills har vunnit båda sina matcher.

Båda lagen som imorgon tävlar om guldet på har än så länge endast förlorat en delmatch var, det vill säga en av tio. Trots det har både Kristianstads GK i Åhus och Landeryds GK, som varit motståndarna och som imorgon gör upp om tredjeplatsen, visat upp en stor kämparglöd och fantastisk golf. 

Eftersom Ljunghusen och Stockholm vunnit båda sina matcher och Kristianstad och Landeryd förlorat sina betyder det att de som möter varandra imorgon har lika många poäng. Därmed är matcherna direktavgörande – den som vinner får medaljen.

Det råder bra stämning ute på banan. Väderförhållandena kunde knappt bli bättre och banan, Lumine Golf Club, är i mycket bra skick då den håller på att förberedas inför Europatour-kval till helgen. Klubben har flera banor och vår tävling spelas på den bana som är klassad som "tourbanan", Lakes. Det har inneburit en del vatten- och bunkerbesök, men spelarna verkar nöjda ändå. De flesta är glada över att äntligen få spela med tanke på att vädret i Sverige inte varit optimalt för det de senaste veckorna.

Morgondagen startar klockan 08:00. Kampen om brons och tredjeplats spelas först och därefter finalmatch, där första starttiden är 08:40. Följ det spännande uppgörandet vi länken nedan!

 

Leaderboard

Startlista/laguppställning 

Bilder från tävlingen

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Grattis Ringenäs till SM-guldet
  2. JSM Klubblag

    Grattis Ringenäs till SM-guldet

    Hallandsklubben vann alla sina tre matcher i finalen och tog hem JSM Klubblag-pokalen. Övriga placeringar avgjordes med särspel.

    Finalen i JSM Klubblag spelades den 31 oktober–2 november på Barsebäck Golf & Resort. Det svenska höstvädret utmanande de fyra lag som peggade upp i finalen, men det stoppade inte spelarna från att visa upp den spelglädje och kämpavilja som kännetecknar en riktigt bra SM-final.

    Stort grattis till Ringenäs Golfklubb, som tog hem samtliga tre matcher och fick lyfta bucklan. Det är andra gången den halländska golfklubben tar hem det svenska juniormästerskapet för klubblag. Första gången var 2021.

    De tre övriga finallagen – Österåker, Landeryd och Lidingö – hade samtliga varsin seger efter tre dagars finalspel. Det behövdes därför särspel för göra upp om silvret och bronset.

    Särspelet spelades med varsitt mixed foursome-par och resulterade i ett silver till Landeryd och ett brons till Österåker.

    Stort tack till arrangörsklubben Barsebäck. Tack också till alla spelare, ledare och all publik för att ni har varit med och gjort årets final i JSM Klubblag till en toppenbra vecka.

    Resultatlista från finalen

    Mer om JSM Klubblag

  3. Dags för kvalomgång 3
  4. JSM Klubblag

    Dags för kvalomgång 3

    16 lag ska bli fyra inför höstens final. Slutspelet går 8–10 september på Norrköping Söderköping GK.

    Efter de två första omgångarna har 16 lag tagit sig vidare till slutspelet i årets JSM Klubblag. De fyra klubbarna som placerar sig högst upp i resultatlistan får spela final på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november. Läs mer om JSM Klubblag här. 

    Kvalomgång 3 spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. 

    Deltagande klubbar

    Delsjö GK
    Djurholms GK 
    Halmstad GK 
    Hills GK 
    Kungl. Drottningholms GK 
    Kristianstads GK 
    Landeryds GK (titelförsvarare)
    Lidingö GK 
    Lidköping GK 
    Ringenäs GK 
    Skaftö GK 
    Upsala GK 
    Vasatorp GK 
    Ågesta GK 
    Örebro City G&CC 
    Österåkers GK

    Följ spänningen via länkarna nedan

    JSM Klubblag slutspel - slagspelskval

    JSM Klubblag slutspel - matchspel

  5. Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!
  6. JSM Klubblag

    Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!

    I våras startade JSM klubblag 2022 där 48 lag deltog. Efter tre kvalomgångar stod det klart att följande fyra klubblag tog sig till finalen som spelades 1–3 november på West Cliffs Resort i Portugal:

    Delsjö GK
    Flommens GK
    Landeryds GK
    Vasatorps GK

    När alla ronder och matcher var spelade stod det klart att Landeryds juniorer drog det längsta strået och kan nu titulera sig svenska mästare 2022. Stort grattis till guldet!

    Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en väldigt rolig, lärorik och spännande vecka och en stor eloge till alla fantastiska spelare för den underbara golf som vi fått njuta av under denna tävling. 

    Sammandrag från matcherna och intervjuer hittar du på klubbtv.nu

    Fullständig resultatlista hittar du här