Högdramatisk finalrond i Falköping

Det blev, precis som utlovat, en spännande och händelserik finaldag. Efter en svängig sista runda slutade Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb, som vinnare i flickklassen och Emanuel Olofsson, Karlshamns Golfklubb, som vinnare i pojkklassen. Det blev dramatiskt i bägge klasserna.

Flickklassen bjöd på dramatik hela vägen från start till mål. Det blev mycket skiftande uppe i toppen genom rundans gång, men tillslut stod Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb, som segrare med sina 216 slag, tre över par. Kajsa ledde efter första rundan, men hade det tuffare under dag två, men lyckades alltså knipa segern efter stabilt spel under finalronden.

- Jag spelade bäst i fredags, sämre igår och stabilt idag. I fredags var det mina inspel och puttning som var bra, och idag chippningen. Så det var lite blandat alltså. Det var också kul att spela här, det märks att dom har kämpat med banan, säger Kajsa efter vinsten. 

På andra plats slutade Sara Ericsson, Lidingö golfklubb, på 219 slag. Ytterligare ett slag efter hittar vi Elsa Svensson och Andrea Grimberg Lignell på delad tredje plats. 

Pojkklassen blev även det en jämn historia. Här blev det två killar i den näst sista gruppen som blev huvudpersoner. Efter 54 spelade hål stod det klart att det skulle bli ett särspel om vinsten eftersom Viktor Hagborg Asp, Onsjö Golfklubb, och Emanuel Olofsson, Karlshamns Golfklubb båda slutat på totalt 215 slag, två över par. Särspelet ägde rum på det tionde hålet, och med en birdie där kunde Emanuel göra processen kortlivad. Efter dessa två slutade en kvartett med spelare på delad tredje plats. 

Med det sätter vi punkt för en bra helg på Falköpings Golfklubb. Både spelare, publik och tävlingsledning har fått ett fantastiskt bemötande från Falköpings Golfklubb och jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till under helgen som gått. Till sist, stort grattis Kajsa och Emanuel, segrare av Teen Tour Elite #6. 

Resultat 

Bilder

Skribent: Ludvig Forssman 

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)