Flicka i vit tröja och vit keps

Hårda vindbyar på Vallda

Vindarna har inte avtagit under andra dagen på JSM slag utan snarare tvärtom. Det har varit kraftiga vindbyar som till och med gjort det svårt för spelarna att få bollen att ligga still på green och fairway. Utifrån dessa tuffa förhållanden med byiga vindar och snabba greener har det kommit in några riktigt bra scorer.

I  flickklassen levererade Anna Nordfors Göteborgs GK och Frida Kinnhult Skaftö GK 67 slag (-5) efter andra ronden. Totalt ligger de båda i delad ledning inför tredje ronden.

Anna Nordfors berättar att hon träffade green på alla hål utom ett, hade två puttar hela vägen in vilket gjorde att golf helt plötsligt kändes enkelt. Med andra ord en stabil runda med endast par, birdies och en eagle.  

På killsidan är resultaten i toppen väldigt jämna och många har kommit in på ett och två under par, vilket är bra med hänsyn till dagens väderförhållanden. Hugo Townsend Bodens GK, Marcus Sundlöf Botkyrka GK och Adrian Vågberg Sollentuna GK ligger på en delad första plats inför tredje ronden.

Under andra dagen på JSM slag fick vi ytterligare se en hole in one. Louise Rydqvist Värnamo GK gjorde sin andra hole in one på åttonde hålet, stort grattis!

Det kan hända mycket inför de två sista dagarna. Många spelare har möjligheten att ta sig upp till toppen inför finaldagen på söndag, då det ska avgöras om vem som kommer ta hem titeln ”juniormästare i slag” på Vallda G&CC . 

Resultat

Startlista rond 3

Bilder 

 

Skribent: Rebecka Arneryd

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)