Här är årets vinnare i Skandia Junior Open

Skandia Junior Open är nu avgjort efter tre dagars spel på Vasatorps Golfklubb. 118 spelare kom till start, 65 spelare klarade cutten inför sista ronden och Elin Esborn och Ludvig Åberg var de spelare som hade lägst resultat när alla spelare hålat ur.

Det blev spänning inpå sista hålet i pojkklassen. Viktor Hagborg Asp, Jesper Hagborg Asp (båda från Onsjö GK) och Ludvig Åberg (Eslövs GK) var alla ute efter segern vilket tydligt syntes ute på banan. Vem som var i ledning skiftade konstant och det var inte förrän på 18e green som det avgjordes. Ludvig ledde med ett slag och Jesper hade en längre putt för att ta tävlingen vidare till särspel. Han missade den med en hårsmån vilket innebar att segern var Ludvigs.

- Jag har haft en bra säsong med flera topp 10-placeringar så det känns grymt att jag lämnar sista omgången på Skandia Tour Elit med en seger. Jag går på golfgymnasiet som tränar här på klubben så det är i princip min ”andra” hemmabana vilket gör vinsten ännu roligare. Det var lite knackigt fram mot åttonde och nionde hålet idag men på tionde hålet sänkte jag en riktigt lång putt för par och därefter var jag på banan igen. Jag hade som mål att vinna den här veckan, säger Ludvig efter prisutdelningen.

Elin Esborn fortsatte sitt glänsande spel även idag och slutade på den fenomenala scoren -13 totalt, tio slag före tvåan.

En liten tjej får autograf av Elin Esborn.
Elin fick skriva autografer efter sin seger

- Det är första gången jag går under par alla ronder i en tävling. Jag var lite nervös i morse över om jag skulle hålla psyket, men efter första hålet kände jag att jag skulle klara det. Jag trivs jättebra på den här banan men framför allt så har formen varit toppen dessa dagar. Jag åker snart till college och att lämna Sverige med en färsk seger är skönt, berättar en glad Elin.

I samband med Skandia Junior Open spelas även Nations Cup som är en lagtävling. Varje nation får ställa upp med max två lag med fyra spelare i varje. Därefter räknas de tre bästa scorerna ihop efter rond 1 och 2. Även i denna tävling blev det svensk seger i både pojk- och flickklassen. Elin Esborn, Beatrice Wallin, Amanda Linnér och Frida Kinhult hade tillsammans lägst score på -12, 27 slag bättre än tvåan. Ludvig Åberg, Hugo Townsend, Christoffer Pålsson och David Nyfjäll vann i pojkklassen på par, sex slag före tvåan.

Precis som tidigare dagar har vädret varit fantastiskt och det är svårt att tro att det är September. Förra året fick spelarna kämpa med kraftig kyla och vind så de som spelade tävlingen i år igen var mer än nöjda och ser fram emot nästa år. Vi kunde helt enkelt inte ha fått en bättre tävling som sista omgång på Skandia Tour.

Grattis Elin och Ludvig!

 

Resultat

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)