Halvvägs mot vinsten

Ett år har gått sen sist och det är dags att kröna 2016 års svenska juniormästare i slagspel. Under tre dagar med 72 hål avgörs vilka som tar hem den storslagna titeln på Sollentuna GK som är belägen norr om Stockholm. Efter första dagens spel är halva tävlingen avklarad och vi har ledare i både flick- och pojkklassen.

-  Det känns väldigt bra just nu, det är första gången jag spelar både tävlingen och banan så det är kul att spelet fungerade. Jag hade bra inspel och puttade bra. Banan är väldigt fin och greenerna snabba, det märks att arrangören har ansträngt sig, berättar ledaren i flickklassen Desireé Andersson från Ljunghusens GK. Hon slutade på ett över par totalt med ett slags ledning före tvåorna Moa Folke (Tranås GK) och Mathilde Stenqvist (Ullna GC). 

Och det var flera som instämde med Desireé. Bland de besökare som tog sig ut till banan nämnde flera att banan inte varit så fin som den är nu på riktigt länge. Den som gillar att putta på snabba greener borde stormtrivas på denna bana. Flera spelare hade svårt att få bollen att stanna vid en nerförsputt. Jesper Svensson (Bro-Bålsta GK) var en av dem som kunde behärska greenerna vilket bland annat resulterade i en ledning med tre slag inför morgondagens rond.

-  När jag vaknade i morse kände jag mig inte helt i form, så när jag kom hit hade jag inte så höga förväntningar inför dagen. Men sedan började jag första ronden med två birdies och på den vägen var det. Egentligen var det bara min första rond som var riktigt bra då jag gick fem under par, andra ronden var mer kämpig, men jag lyckades hålla mig kvar på totalt minus fem (-5). Det som funkade bäst var mina inspel som jag flera gånger prickade nära pinnen.

Imorgon får spelarna en kortare dag än denna då de ska spela 18 hål istället för 36, dessvärre ser det ut att vara en regnrunda som väntar. Spelarna verkar ändå se positivt på morgondagen och ser nu fram emot att få vila upp sig efter en lång dag.

Startlista rond 3

Leaderboard

Bilder på facebook

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)