Hagel och snö var inget som stoppade ledarna

Årets första tävling som ingår i Svenska Golfförbundets juniortävlingar är nu över. Vad som såg ut att bli en fin dag blev snabbt en mardröm för spelarna då regn, hagel och snö ställde till det. Trots de svåra förhållandena behöll gårdagens ledare sina placeringar och de kan nu titulera sig vinnare av årets upplaga av Skandia Grand Opening.

Det känns jätteroligt att åka härifrån med en vinst, det var inte alls vad vi hade i tankarna när vi åkte hit, men vi spelade bra, det är kul att det räckte hela vägen, berättar vinnaren Oskar Pettersson efter prisutdelningen. Ja, vi har tränat mycket nu senaste veckorna så det är kul att det ger resultat. Det har känts ganska svajigt innan, inflikade lagkamraten Hampus Wallavuori.

Killarna, som kommer från Ringenäs Golfklubb började dagen med en ledning på fyra slag. Idag drygade de ut ledningen och vann med 11 slag, totalt på par. I sin boll hade de klubbkamraterna Joel Petersson och Isak Ljungkvist som kom delad tvåa.

- Det var kul att spela med några från vår egen klubb men vi försökte ändå spela som att vi inte känner varandra för att hålla fokus uppe. Annars hade det nog kunnat bli mer en sällskapsrunda än tävling berättar vinnarna.  

Bland tjejernas vinnare hittar vi ytterligare en spelare från Ringenäs – Julia Engström. Tillsammans med Amanda Linnér (Hills G&SC) vann de med sex slag före tvåan. Och det är inte första gången de segrar, de var även vinnarna av förra årets upplaga av tävlingen.

- Det känns kul att vinna i år igen, vi har egentligen inte laddat upp på något speciellt sätt utan vi tränar mycket med varandra på fritiden och har gått caddie åt varandra några gånger, det är extra roligt att spela ihop på tävling, säger tjejerna medan de ser på varandra och skrattar.

Båda två spelar inom flicklandslaget och har haft flera framgångar hittills. Det blir lite internationella tävlingar framöver, även Nordea Tour och förhoppningsvis några Skandia-tävlingar också. Tävlingarna krockar en del så det är lite synd, berättar Julia i recording area efter ronden. Vi hoppas det kan bli tredje gången gillt nästa år i den här tävlingen, men gärna med bättre väder. Förra året var det kallt men inte i närheten av det här, avslutade vinnarna.

En green är vit efter ett hagelfall.
18e green.

Och visst har det varit kämpigt där ute. Två timmar efter första start kom en plötslig hagelskur som på bara några minuter la sig som ett vitt täcke över banan. Det resulterade i ett avbrott på en timme och 45 minuter sedan var ovädret borta. Kvar fanns kylan och en något blöt bana, men spelarna bet ihop och kämpade vidare.

Samtliga spelare har visat upp ett gott samarbete och en riktig kämparglöd. De är alla nöjda med banan, som varit i ett riktigt fint skick. De flesta lämnar Ljungbyheds GK och tävlingen med glada miner, men de rekommenderar inte att vara ute och spela i hagel och snö – vilket man kan förstå.

 

Resultat

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Grand Opening 2022
  2. Ledarna höll för trycket
  3. Grand Opening

    Ledarna höll för trycket

    Den mycket populära tävlingen Grand Opening, som även i år har spelats på den vackra skånska golfbanan Vellinge Golfklubb är nu avgjord. Totalt kom 156 spelare till start under tävlingens första dag, 102 pojkar och 56 flickor. Vi har genom hela tävlingen bjudits på alla sorters väder, mycket fin golf, och en dramatisk avslutning.

    Fjolårets vinnare Elsa Svensson, Vasatorps GK, hade inför finalronden tre slags ledning som hon lyckades ta till vara på, men det var inte helt odramatiskt. Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK, jagade bakom och stod idag för en runda på 70 slag (-2). Förutsättningarna inför det sista avgörande hålet var enkla. Svensson behövde göra par eller bättre på det avslutande hålet för inte behöva möta Arwefjäll i ett särspel. Svensson lyckades hålla nerverna i styr och sänkte en vinnande parputt på det artonde hålet.

    ”Det känns väldigt bra. Idag var det lite jobbigt med vinden, men jag tycker att jag höll ihop det bra ändå. Tidigare under tävlingen var det speciellt bra utslag och bra spel med järnklubborna som hjälpte mig att lyckas”. – Säger Elsa Svensson efter finalronden.

    I pojklassen var det mindre dramatiskt under avslutningen. Kevin Dahlberg, Flommens GK, har likt Svensson varit i ledningen under alla tävlingsdagar. Dahlberg uppträdde oerhört kyligt och höll de jagade motståndarna med Elias Pettersson, Stockholms Golfklubb, i spetsen på ett behörigt avstånd. På det 17 hålet stod Dahlberg för en eagle och satte spiken i kistan. Den slutgiltiga segermarginalen skrevs till sex slag.

    ”Jag spelade stabilt idag. Mitt spel under fredag och lördag gjorde så att jag hade en ganska bekväm ledning och behövde inte jaga så mycket birdies. Jag är väldigt nöjd med min puttning och antal träffade greener, det kändes som att mycket rullade i.”. – Säger Kevin Dahlberg själv om sin tävling.

    Vi tackar Vellinge Golfklubb, alla funktionärerna, spelare samt övriga inblandade för en lyckad tävling. Nu blickar vi framåt mot nästa tävling på Barsebäck G&CC, 17 – 19 maj.

    Slutresultat

    Bilder

  4. Sol, vind och vatten – minus sol
  5. Grand Opening

    Sol, vind och vatten – minus sol

    Till skillnad från gårdagen var det en kylslagen dag ute på Vellinge golfklubb. Trots detta kämpade spelarna på och levererade många låga resultat. I pojkklassen avancerade 50 antal pojkar efter att cuten dragits på 155 slag (+11) efter två varv. I flickklassen drogs strecket vid 158 slag (+14), vilket skickade vidare 24 flickor till morgondagens avgörande runda.

    Bland flickorna leder Elsa Svensson, Vasatorps GK, på 141 slag (-3). Elsa verkar trivas i Vellinge, när hon nu försöker att försvara sin titel från förra årets upplaga av Grand Opening. Närmast bland de jagande hittar vi Mathilda Orring, Djursholms GK, på 145 slag (+1).

    I pojkklassen fortsätter Kevin Dahlberg, Flommens GK, att leda fältet. Kevin följde idag upp gårdagens 68 slag, fyra under par, med en runda på 67 slag. I och med det har Kevin en total score på 135 slag (-9) efter 36 hål. Detta har placerat honom i en fem slags ledning framför trion Elias Pettersson, Linus Jonsson och Oscar Abrahamsson som ligger på delad andra plats på 140 slag (-4).

    Dagens lägsta scorer undertecknades av Ellen Andersson, Falköpings GK, som tog sig runt på 68 slag (-4). I pojkklassen noterades Wilmer Ederö, Landeryds GK, för en 66-runda (-6).

    Vi ser framemot en spännande avslutningsrond på Vellinge Golfklubb imorgon, då spelet om pokalerna ska avgöras. Första start är kl 08.00 och ledarbollarna slår ut kl 09.50 samt 10.00. Upplösningen kan ni följa via länken nedan.

     

    Resultat

    Startlista söndag

    Bilder