Dramatiskt avgörande på JSM slag

Sara Ericsson från Lidingö Golfklubb och Viktor Hagborg Asp från Onsjö Golfklubb lyckades försvara sina ledningar från igår, och kunde därmed lägga vantarna på JSM-titeln. Vi säger stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

När våra nästa Svenska Mästare skulle koras idag, ville vinden göra sitt för att ge spelarna en ännu större utmaning. Arrangören, Vallda G&CC är välkända för sin tjocka ruff och tuffa greener, som tvingar spelarna att spela ett mycket strategiskt spel för att kunna få till en bra score.

Inför denna blåsiga finaldag hade Sara Ericsson en ledning på fyra slag framför Ringenäs Golkfklubbs Ingrid Lindblad. Ingrid rivstartade dagens rond med otroliga 29 slag (-7) under sina första nio hål! Den fantastiska golfen som Ingrid bjöd på tvingade Sara Ericsson att svara, för att inte för första gången under tävlingen tappa sin ledning. Sara svarade med att även hon trycka gasen i botten, och varvade efter nio hål på 30 slag (-6). Med nio hål kvar att spela, hade avståndet mellan Sara och Ingrid krympt till endast tre slag. Avståndet ner till trean från tvåan var sju slag, och det var då så gott som klart att guldet skulle göras upp mellan Sara Ericsson och Ingrid Lindblad. 

Sara Ericsson lyckades dock hålla emot starkt och tilldelades därför guldmedaljen, framför silvermedaljören Ingrid Lindblad och bronsmedaljören, tillika fjolårsvinnaren Ester Fägersten.

Vinnaren Sara Ericsson säger till golf.se efter tävlingen, "Jag är verkligen nöjd med mitt spel, jag är inne i en bra period nu. Under denna tävling är jag extra nöjd med min puttning, den har verkligen fungerat bra för mig". 

I pojkklassen var antalet inblandade i guldstriden fler på förhand. Ledaren inför rundan, Viktor Hagborg Asp visade klass när han efter några hål ryckte lite ifrån övriga fältet och höll sig kylig hela vägen in i mål. Algot Kleén (Skaftö Golfklubb) jagade ikapp Viktor, och inför det sista hålet var det endast ett slag som skillde de båda åt. Viktor lyckades dock hålla undan och efter en sänkt parputt på sista hålet stod det klart att han hade vunnit årets upplaga av JSM slag, framför silvermedaljören Algot Kleén och bronsmedaljören William Östlund.

Efter tävlingen sa en till synes mycket glad och lättad Viktor Haglund Asp till golf.se, "Mitt spel har verkligen fungerat bra. Jag har spelat väl strategiskt och träffat mycket greener samt fairways. Framförallt var det järnklubborna som har varit min största styrka under tävlingen. Spelet med järnklubborna har sett till så att jag har givits chansen på greenen och därmed kunnat skjuta bra scorer". 

Vi säger tack till Vallda Golf & Country Club och alla deras funktionärer för en mycket väl genomförd tävling och varma bemötande. Återigen stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

Resultat 

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)