Dags för årets sista finalrunda

Idag har vi haft ”Moving Day” på Falköpings Golfklubb. Det har varit en härlig sådan med en blandning av gott humör, fint väder och bra golf. Teen Tour Elite #6 går av stapeln och imorgon ska det avgöras vilka som får lyfta de åtråvärda pokalerna.

Flickklassen är en jämn historia. Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, är personen att jaga när tredje och sista ronden startar imorgon söndag. Med en stabil runda på 72 slag, ett över par, tog hon över ledningen idag med sina totalt 142 slag, på par. Hon har ett slag tillgodo före Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb, på 143 slag, ett över par. Tätt efter på tredje plats hittar vi Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb på 144 slag, två över par. Ytterligare ett slag efter finns tre spelare, så vi har en minst sagt spännande finaldag att se framemot imorgon. Cuten dras på 156 slag, fjorton över par, vilket innebär att 25 flickor har gått vidare till morgondagen. 

I pojkklassen har gårdagens ledare fortsatt med sitt stabila spel. Axel Nordborg, Lidingö Golfklubb, följde idag upp gårdagens 67:a, med 71 slag, på par. Med det landar han på totalt 138 slag, fyra under par. Fyra slag efter, på 142 slag, jagar Wilmer Håkansson, Landeryds Golfklubb. Ytterligare två slag efter hittar vi fem jagande spelare. I pojkklassen har 47 pojkar kvalificerat sig till morgondagens finalrunda, efter att cuten dragits på 152 slag. 

Med det sätter vi punkt för en lyckad lördag, och ser framemot morgondagens avgörande av Teen Tour Elite #6, årets sista omgång. Det blir en spännande avslutningsdag, se till att följa spelet antingen på plats, eller via länken nedan. 

Startlista rond 3 

Resultat

Bilder

Skribent: Ludvig Forssman 

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)