Banrekord för toursegrarna

Första omgången på Skandia Tour är avslutad och det var inte bara vinst segrarna lyckades med utan också tangerat banrekord. Efter en slutspurt stod det klart att Ludvig Eriksson från Stockholms GK och Abbekås hemmahopp Maja Stark är vinnare i Skandia Tour Elite omgång 1.

Med tanke på att de senaste dagarna bjudit på blåst, snö och kyla i större delen av landet var det svårt att förutspå hur veckans tävling skulle bli. Det blev två tuffa dagar för spelarna med stark blåst, men på finaldagen blev det tvärt om och rent av härligt med både sol och vindstilla.

Detta var något som tydligt syntes i scorerna. På leaderboarden fanns det många röda siffror och det var tydligt att många ville lyfta bucklan i slutet av dagen.

Långt in i finalvarvet var det jämnt i toppen för båda klasserna och ett särspel var inte otänkbart. Plötsligt lade några spelare i en högre växel och rullade i birdie efter birdie. Spelarna var Ludvig Eriksson från Stockholms Golfklubb och Maja Stark från arrangörsklubben Abbekås Golfklubb som efter dagen stolt kan titulera sig som vinnare av Skandia Tour Elite omgång 1. Båda två kom in i klubbhuset på scoren -3 för dagen vilket utöver vinst också innebär banrekord för spelarna.

- Jag hade rätt stora förväntningar på mig själv inför tävlingen eftersom viljan att prestera på hemmabanan var stor. Det gick ganska bra de första dagarna så jag var rätt lugn när jag skulle gå ut i morse, även om jag var enormt taggad på att gå ut och jaga. Jag kände mig säker från tee och spelet rullade på. Det är första gången jag går under par här från blå tee så det är jättekul att det räckte till både banrekord och vinst, berättar en glad Maja efter prisutdelningen. Med två bogeys och fem birdies landade slutscoren på plus tre, sex slag före tvåorna Corinne Vidén och Andrea Grimberg-Lignell.

Segermarginalen var stor även i pojkarnas klass där Ludvig Eriksson vann med fyra slag före tvåan David Boman, totalt på par.

- Det är min första vinst på Skandia Tour Elite och det känns jättebra. Jag tycker att jag har spelat bra alla dagar, men det var först idag som puttningen fungerade ordentligt och birdiesarna rullade i. Abbekås Golfklubb är ganska lik min hemmabana Stockholm fast längre. Den var i jättebra skick och det var roligt att spela här.

Det är inte första gången vi ser varken Maja eller Ludvig på prispallen. Senast förra sommaren var Ludvig uppe i toppen då han tog hem vinsten i Skandia Cup för femtonåringar. Maja har vi sett i flicklandslaget senaste tiden och hon vann även en Skandia Tour Elit 2015.

Ingen av segrarna nämnde att de har haft problem med bunkrar, men det gjorde en hel del andra. Totalt finns det närmare 110 stycken på banan och då har Abbekås redan tagit bort större delen av dem då det tidigare fanns upp mot 170.

Glada spelare åker nu hem efter en lång helg och vi blickar fram mot nästa omgång och Elite som spelas 9-11 juni på Åtvidabergs Golfklubb. Hoppas vi ses där!

 

Resultat

Bilder från tävlingen

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)