Årets första juniortävling närmar sig

Nästa helg är det dags för Svenska Golfförbundet att kicka igång tävlingssäsongen för juniorer. Etta ut på schemat är Skandia Grand Opening – årets första samt enda partävling.

Fakta Ljungbyheds GK

Antal hål: 18
Banans par: 72
Karaktär: Hed- och ljungbana
Längd: Gul 5 942, Röd 5 018

I år arrangeras Skandia Grand Opening för sjätte året i rad. Spelformen är par slagtävling scratch med en klass för flickor och en klass för pojkar. Tävlingen spelas över två dagar med 18 hål fyrboll (bästa resultatet per hål räknas) rond 1, och 18 hål foursome rond 2. Spelarna i paret behöver inte ha samma hemmaklubb men de behöver ha betalat touravgiften till Skandia Tour samt en anmälningsavgift på 400 kronor per par som betalas på plats.

Årets arrangör för tävlingen är Ljungbyheds Golfklubb som är belägen i norra Skåne. 

– Banan är i mycket fint skick för att vara så tidigt på säsongen och det känns kul att kunna leverera det inför tävlingen, speciellt eftersom det är årets första, säger Ingegerd Jansson som är klubbens tävlingskommittéordförande.

Vi hoppas tävlingen kan vara en inspiration för klubbens juniorer

– Tyvärr har vi inga egna juniorer som ställer upp i tävlingen, men vi hoppas att de kan se det här som en bra inspiration till att börja tävla. För något år sedan var vi arrangörer för en Skandia Tour Riks och även Skandia JSM Klubblag omg. 2, men det är första gången vi står som arrangör för en stor juniortävling, det ska bli jättekul.

Och visst ska det bli kul att äntligen få starta igång säsongen. Om drygt en månad är det dags för första omgången på Skandia Tour och anmälningarna trillar redan in. 

Bland de anmälda till Skandia Grand Opening hittar vi bland annat förra årets vinnarduo Julia Engström och Amanda Linnér. Båda två har redan haft stora framgångar där Amanda till exempel vann riksfinalen i Skandia Cup förra året.

Det finns fortfarande platser kvar till tävlingen i både flickklassen och pojkklassen som spelas kommande helg 23-24 april. Om du tycker tävlingen låter intressant är det hög tid att hitta en spelkompis och gå in i Min Golf och anmäla er till årets roligaste tävling! 

Länk till Min Golf

Länk till information om tävlingen

Skribent

Porträttbild på Frida

Fler nyheter

  1. Grand Opening 2022
  2. Ledarna höll för trycket
  3. Grand Opening

    Ledarna höll för trycket

    Den mycket populära tävlingen Grand Opening, som även i år har spelats på den vackra skånska golfbanan Vellinge Golfklubb är nu avgjord. Totalt kom 156 spelare till start under tävlingens första dag, 102 pojkar och 56 flickor. Vi har genom hela tävlingen bjudits på alla sorters väder, mycket fin golf, och en dramatisk avslutning.

    Fjolårets vinnare Elsa Svensson, Vasatorps GK, hade inför finalronden tre slags ledning som hon lyckades ta till vara på, men det var inte helt odramatiskt. Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens GK, jagade bakom och stod idag för en runda på 70 slag (-2). Förutsättningarna inför det sista avgörande hålet var enkla. Svensson behövde göra par eller bättre på det avslutande hålet för inte behöva möta Arwefjäll i ett särspel. Svensson lyckades hålla nerverna i styr och sänkte en vinnande parputt på det artonde hålet.

    ”Det känns väldigt bra. Idag var det lite jobbigt med vinden, men jag tycker att jag höll ihop det bra ändå. Tidigare under tävlingen var det speciellt bra utslag och bra spel med järnklubborna som hjälpte mig att lyckas”. – Säger Elsa Svensson efter finalronden.

    I pojklassen var det mindre dramatiskt under avslutningen. Kevin Dahlberg, Flommens GK, har likt Svensson varit i ledningen under alla tävlingsdagar. Dahlberg uppträdde oerhört kyligt och höll de jagade motståndarna med Elias Pettersson, Stockholms Golfklubb, i spetsen på ett behörigt avstånd. På det 17 hålet stod Dahlberg för en eagle och satte spiken i kistan. Den slutgiltiga segermarginalen skrevs till sex slag.

    ”Jag spelade stabilt idag. Mitt spel under fredag och lördag gjorde så att jag hade en ganska bekväm ledning och behövde inte jaga så mycket birdies. Jag är väldigt nöjd med min puttning och antal träffade greener, det kändes som att mycket rullade i.”. – Säger Kevin Dahlberg själv om sin tävling.

    Vi tackar Vellinge Golfklubb, alla funktionärerna, spelare samt övriga inblandade för en lyckad tävling. Nu blickar vi framåt mot nästa tävling på Barsebäck G&CC, 17 – 19 maj.

    Slutresultat

    Bilder

  4. Sol, vind och vatten – minus sol
  5. Grand Opening

    Sol, vind och vatten – minus sol

    Till skillnad från gårdagen var det en kylslagen dag ute på Vellinge golfklubb. Trots detta kämpade spelarna på och levererade många låga resultat. I pojkklassen avancerade 50 antal pojkar efter att cuten dragits på 155 slag (+11) efter två varv. I flickklassen drogs strecket vid 158 slag (+14), vilket skickade vidare 24 flickor till morgondagens avgörande runda.

    Bland flickorna leder Elsa Svensson, Vasatorps GK, på 141 slag (-3). Elsa verkar trivas i Vellinge, när hon nu försöker att försvara sin titel från förra årets upplaga av Grand Opening. Närmast bland de jagande hittar vi Mathilda Orring, Djursholms GK, på 145 slag (+1).

    I pojkklassen fortsätter Kevin Dahlberg, Flommens GK, att leda fältet. Kevin följde idag upp gårdagens 68 slag, fyra under par, med en runda på 67 slag. I och med det har Kevin en total score på 135 slag (-9) efter 36 hål. Detta har placerat honom i en fem slags ledning framför trion Elias Pettersson, Linus Jonsson och Oscar Abrahamsson som ligger på delad andra plats på 140 slag (-4).

    Dagens lägsta scorer undertecknades av Ellen Andersson, Falköpings GK, som tog sig runt på 68 slag (-4). I pojkklassen noterades Wilmer Ederö, Landeryds GK, för en 66-runda (-6).

    Vi ser framemot en spännande avslutningsrond på Vellinge Golfklubb imorgon, då spelet om pokalerna ska avgöras. Första start är kl 08.00 och ledarbollarna slår ut kl 09.50 samt 10.00. Upplösningen kan ni följa via länken nedan.

     

    Resultat

    Startlista söndag

    Bilder